Satyricon, The Flower Kings, Monuments, Borknagar şi Taine, primii artişti confirmaţi la ARTmania Festival 2024

Cooltura Esenţial

Satyricon, The Flower Kings, Monuments, Borknagar şi Taine sunt primii artişti confirmaţi la ARTmania Festival, care va avea loc în perioada 26-28 iulie 2024, în Sibiu.

O adevărată legendă a black metalului, formaţia norvegiană Satyricon va aduce un sunet puternic şi intens pe scena Artmania Festival 2024. Cu o carieră ce se întinde pe peste trei decenii, trupa a jucat un rol semnificativ în dezvoltarea şi popularizarea black metalului norvegian. Fondată în 1991, trupa este condusă de figuri-cheie precum Satyr şi Frost şi se remarcă prin sunete de chitară distorsionate, blast-beat-uri puternice şi versuri învăluite în teme ca natura, mitologia nordică, nihilismul şi ocultismul.

The Flower Kings condusă de talentatul chitarist şi compozitor Roine Stolt, este o trupă de rock progresiv cu o carieră bogată care a debutat în 1995. Trupa se remarcă prin sensibilitatea melodică, versurile complexe şi diversitatea influenţelor muzicale, care variază de la elemente de rock’n’roll până la note clasice şi acorduri de jazz.

Monuments este o trupă britanică de metal progresiv cu o carieră de peste zece ani, cunoscută pentru abilităţile tehnice impresionante ale membrilor săi şi pentru compoziţiile lor complexe. Cu un sound distinctiv bazat pe riff-uri de chitară complexe, Monuments şi-a câştigat un loc solid în lumea muzicii metal progressive.

Trupa norvegiană Borknagar, cunoscută pentru abordarea sa muzicală complexă şi exploratoare, se alătură line-up-ului Artmania Festival 2024. Albumul lor „True North” aduce o perspectivă proaspătă asupra black metalului progresiv, marcând un capitol nou în evoluţia lor. Cu influenţe variate şi explorarea temelor diverse, Borknagar se pregăteşte să cucerească inimile publicului.

Cu o carieră ce se întinde pe peste doua decenii, trupa Taine se remarca pe scena de underground romaneasca cu un sound puternic şi inovator. Recent, trupa a lansat albumul „Chaos and Contemplation,” un material ce reflectă creşterea şi evoluţia lor ca artişti.

În cadrul evenimentului „Closing 2023 – Evenimentul de Închidere ARTmania Festival 2023,” parte a proiectului „Punţi Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural,” care a avut loc pe 19 octombrie în Club Quantic, au participat cinci trupe: AXiS, Awake the Demons, Warhymn, June Turns Black, şi Alpha Q.

Prin votul publicului şi al juraţilor, două trupe au fost desemnate câştigătoare şi vor urca pe scena Artmania Festival 2024: Awake The Demons şi Alpha Q.

Juriul a fost format din: Cristi Gram (Chitarist Phoenix), Lenti Chiriac ( Radio Romania), Irina Marinescu (Rock FM), “Emi” Archicon (PR & Booking Quantic Club) si Codruta Vulcu (director ARTmania Festival)

Cum a fost la Artmania 2023 citiți mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *