S-a decis! Lanţul Librarium deschide de la 1 decembrie librărie la Universităţii

Categorii: Esenţial

S-a decis! De la 1 Decembrie 2013 se va deschide o nouă librărie la Cluj în locul actualei librării Universităţii deţinută de lanţul Diverta. Librăria nouă care va avea sediul în strada Universităţii nr. 1 aparţine Lanţului Librarium, cu sediul central la Bucureşti. Librarium deţine la Cluj şi eleganta librărie Book Corner de pe strada Eroilor. Clujulcultural.ro a scris pe larg despre situaţia de la Librăria Universităţii aici .

„Este oficial, actele s-au semnat. De la 1 decembrie ne extindem în librăria Universităţii. Este o mare bucurie pentru mine şi lanţul nostru. Ne doream demult să ne extindem acolo. Accentul va fi pus pe carte, pentru că avem cea mai bună ofertă de carte din Cluj. Lucrăm cu peste 200 de furnizori. Vom reda librăria Universităţii clujenilor. Actuala librărie Book Corner îşi continuă existenţa. Practic centrul Clujului se extinde cu o nouă librărie în condiţiile în care Diverta deschide la fostul restaurant Hubertus. Noi vom face evenimente, lansări importante pentru că numărul de autori clujeni care publică la Cluj şi în Bucureşti e tot mai mare.  Spaţiul de la librăria Universităţii ne permite să facem evenimente pentru 200 de persoane. Vom pune accent pe vânzarea de carte dar se vor vinde şi DV-uri cu muzică şi filme. E important ca un cititor care vine la librărie să aibă posibilitatea de a discuta un un librar adevărat nu cu un vânzător de cărţi. Vom lucra pentru amenajare cu o firmă de arhitectură ca să facem o librărie deosebită, aşa cum Clujul merită, cu o atmosferă diferită de cea pe care o avem pe Eroilor”, a declarat  Valentin Derevlean, coordonator Librarium Cluj.

Lanţul Librarium va investi în amenajare circa 500.000 de euro. Grupul a intrat acum patru ani în Cluj şi deţine librării la Bucureşti, Iaşi şi Timişoara.

BUN
Coordonatorul Valentin Derevlean a anunţat investiţia de la Cluj a grupului Librarium

Conducerea lanţului Librarium susţine că piaţa de carte este în uşoară redresare după anii de criză.

„Se simte o uşoară redresare a pieţei de carte. Criza a afectat domeniul serios, oamenii nu au mai avut putere de cumpărare dar acum e  revenire. Noi avem mare încredere în clujeni că vor frecventa librăria noastră nouă, librăria Universităţii. Noi lucrăm cu majoritatea editurilor clujene care contează iar librăria Universităţii va pune accent pe autorii clujeni aşa cum şi la Book Corner noi am realizat lansări importante de carte cu autori clujeni. La libăria Universităţii vor fi de anvergură evenimentele” explică Derevlean.

Acesta a precizat că nu cunoaşte valoarea contractului dintre cele două părţi, grupul Librarium şi Books SRL, firma care administrează spaţiul de pe Universităţii nr.1

Principalii jucători de pe piaţa de carte clujeană sunt grupurile Cărtureşti, Librarium, Humanitas şi Diverta.