Piesa „Ce nemaipomenită aiureală”, aplaudată la scenă deschisă!

Categorii: Esenţial

Sute de clujeni au aplaudat în picioare actorii Teatrului Naţional Cluj după prima reprezentaţie a piesei „Ce nemaipomenită aiureală” de Eugen Ionescu în regia cunoscutului Silviu Purcărete. Debutul ca regizor al lui Purcărete la Teatrul Naţional din Cluj a fost un mare succes, piesa fiind foarte bine primită de public.

„A fost un super spectacol, mi-a plăcut mult” a spus Flaviu Lucăcel, regizor, director al Asociaţiei Jad, care promovează teatrul neconvenţional.

„Un spectacol foarte bun, marca Purcărete. S-a văzut nivelul, unul foarte ridicat” a comentat şi Emanuel Petran, directorul Teatrului de Păpuşi „Puck”.

 

bun
Cornel Răileanu face un rol important

Purcărete a supus trupa TNC la un adevărat forcing, în care actorii nu s-au limitat doar la „partiturile” lor ci au cântat, au dansat, au făcut adevărate acrobaţii. Efortul fizic al actorilor a fost unul pe măsura celui intelectual iar succesul a fost cert pentru că aceştia şi-au interpretat fără cusur rolurile. Cornel Răileanu face un rol excelent interpretând Personajul iar actriţele din distribuţie au fost la înălţime prin modul în care au reuşit, în ciuda diferenţelor specifice, să interpreteze acelaşi personaj cu multă consistenţă.

S-a râs sănătos în multe momente ale piesei lui Ionescu dar publicul a fost pus deseori pe gânduri de simbolistica plină de gravitate folosită din plin de Silviu Purcărete într-un spectacol cum Teatrul Naţional demult nu a  văzut. Începând de la scenografie până la concepţia regizorală, publicului i-a fost livrat un spectacol proaspăt, dinamic, modern şi care redă fidel mesajul teatrului ionescian.

Vom reveni cu o cronică amplă a acestui spectacol. Până atunci o filmare de la avanpremiera din această seară.