Ghenie expune la Chișinău

Categorii: Pictură, Vizual

Vineri, 3 Februarie 2023, începând cu ora 17:00, în incinta galeriei de artă contemporană Lutnița din Chișinău, Republica Moldova, va avea loc vernisajul expoziției în cadrul căruia vor fi prezentate lucrările artiștilor: Anca Munteanu Rîmnic, Doina Mardari, Lilia Dragneva, Lucia Macari, Navid Nuur, Adrian Ghenie, Mark Verlan, Pavel Brăila și Vasile Rață.

 „Expoziția de față, în care suntem introduși de partea audio a lucrării Pâlnia, este compusă dintr-o selecție de proiecții ale unor performance-uri executate în mod special pentru camera de luat vederi și se încheie cu lucrarea Forest with no view, care solicită vizitatorului stimularea simțului olfactiv. În acest fel, expoziția propune publicului o experiență stimulatoare pe mai multe planuri. Lucrările artiștilor din Republica Moldova, România, Olanda și Germania se întâlnesc în acest spațiu pentru a explora tematici precum: conflictualitatea dintre identități, întâlnirea dintre poli opuși și transformarea acestora în urma interacțiunii sau corespondența dintre mai multe discursuri artistice. Cu toate că fiecare dintre operele expuse țintește a evidenția o anumită idee specifică, unite într-o expoziție, aceste lucrări sunt o reflecție asupra conflictului și a transformării, a spațiului și a timpului, a identității și a limbajelor. Dar, altfel decât în realitate, unde conflictul cauzează daune irecuperabile, în sensul gândirii artistice, acesta este o modalitate de a accesa adevăruri.”

Expoziția va fi deschisă în perioada, 3 Februarie – 19 Martie 2023.

Galeria Lutnița din Chișinău este un proiect inițiat de către artistul moldovean Andrei Sclifos cu sprijinul Fundației Plan B din Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *