Final de epocă la UAD. Profesorul Ioan Sbârciu a demisionat de la șefia Senatului

Categorii: Pictură, Vizual

Președintele Senatului Universității de Artă și Design (UAD) Ioan Sbârciu, 73 de ani, şi-a depus astăzi demisia din funcţia de preşedinte a Senatului dar și ca membru al acestuia.

Profesorul Ioan Sbârciu a fost ales președinte al Senatului după 2 ture de alegeri tensionate, în urma cărora l-a învins pe contracandidatul său, universitarul Vlad Țoca, fiul criticului de artă Mircea Țoca, așa cum Clujul Cultural a informat prompt la vremea respectivă. Citiți mai jos:

Alegeri la UAD. Radu Moraru, un nou mandat de rector. Sbârciu ales președintele Senatului

Realegerea profesorului Sbârciu a dus la tensiuni fără precedent cu unii profesori tineri care au reușit blocarea activității Senatului în ultima perioadă. Unii dintre aceștia au fost sprijiniți în carieră de profesorul și pictorul Sbârciu la Departamentul de Pictură UAD dar acum s-au întors împotriva mentorului și situația era atât de explozivă că nu se mai putea continua așa. O serie de profesori, conferențiari și lectori au cerut insistent ca Sbârciu să plece, acuzându-l de atitudine dictatorială.

Mai mult, la începutul acestei luni, pe adresa mai multor siteuri de presă din Cluj-Napoca au fost trimise un document din interiorul UAD. Intrat în posesia Clujul Cultural este vorba de un raport al Inspecției Muncii în care scrie negru pe alb că UAD l-a angajat pe Sbârciu după pensionare cu încălcarea legii si a solicitat universității intrarea în legalitate, ceea ce UAD a făcut, întocmindu-se un alt contract. 

Vom reveni.

Demisia președintelui Senatului UAD, pictorul Ioan Sbârciu: