Adio ZUG ! Un alt spațiu de spectacole pierdut la Cluj

Categorii: Cooltura

EXCLUSIV. Spațiul cultural ZUG, un spațiu mic de spectacole, situat într-o curte interioară de pe strada Traian, 40-42, va dispărea și el. Este un spațiu despre care Clujul Cultural a scris din 2014, de când s-a înființat.

Din informațiile siteului, acesta va ceda spațiul care va fi demolat urmând a fi construit un bloc. 

Trupa de teatru clujeană Váróterem Projekt își desfășoară activitatea în spațiul ZUG de pe strada Traian, nr. 40-42, începând din octombrie 2014. ZUG este un spațiu cultural independent unde publicul poate participa la spectacole produse de trupă, dar și la spectacole invitate. ZUG asigură condiții pentru inițiative noi, pentru realizarea unor proiecte teatrale, de muzică și de film. La ZUG au avut loc programe diverse pentru toate vârstele.

 

”Se duce și ZUG-ul. Noi ne-am împachetat lucrurile si cautam sa inchiriem in alta parte. La fel si cei de la ZUG, stau cu lucrurile impachetate. Spectacole nu se mai fac. E si pandemie. Dar nici repetitii. Vor ceda spatiul, urmează să se facă bloc acolo. Asta e situația”, ne-a spus unul din actorii care repetau la ZUG, sub protectia anonimatului.

Chiar dacă nu a avut rezonanta si impactul Fabricii de Pensule sau H33-ului, spatii disparute de pe harta culturala a Clujului, Zug are o vechime de 10 ani si acolo au avut loc numeroase spectacole, concerte, dezbateri si conferinte.

Istoria ZUG, în limba maghiară AICI

Am sunat la ZUG dar nu ne-a răspuns nimeni.

Vom reveni. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.