Expoziția internațională de artă ORIENT la Muzeul de Artă

Esenţial Pictură Vizual

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție publică de interes județean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, vă invită să vizitați, în perioada 4-22 octombrie 2023, expoziția internațională de artă O.R.I.E.N.T. Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 4 octombrie, de la ora 18, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. Vor lua cuvântul: Lucian Nastasă-Kovács, managerul muzeului și curatorii expoziției  Ovidiu Petca și Attila Iakob.

Expoziția, organizată de Fundația Culturală Bienala Internațională de Grafică Cluj, în colaborare cu Muzeul de Artă din Cluj-Napoca și Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz-Băi, face parte din seria manifestărilor AamA, organizate de Centrul Internațional Tagus în importante muzee si centre culturale din întreaga lume. Muzeul de Artă din Cluj-Napoca a fost inclus ca instituție colaboratoare din anul 2022, când a avut loc prima manifestare de acest gen. Autorul proiectului și curatorul expoziției este graficianul Ovidiu Petca. Co-curatori: artistul chinez Qi Luo, profesor la Academia Chineză de Artă și Attila Iakob cercetător la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

În cadrul expoziției, își expun lucrările 67 de artiști din 28 de țări. Majoritatea acestora provin din țările Orientului Îndepărtat, abordând o tematică specifică acestei zone culturale, dar participă și numeroși artiști internaționali, care au petrecut mult timp lucrând în Orient la diferite centre de creație artistică. Printre participanți se numără și artiști importanți din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *