Clasicul „Visătorii” de Bertolucci și puternicul ”Noua Ordine” printre filmele propuse de Cinema Arta

Categorii: A 7-a, Actualitate

Programul de filme al săptămânii la Cinema Arta propune o serie de filme de mare forță. Clasicul „Visătorii” de Bertolucci și puternicul ”Noua Ordine” sunt doar două din highlight-urile săptămânii.

Visătorii este un un film clasic. Lăsați de capul lor la Paris în timp ce părinții sunt plecați în vacanță, Isabelle (Eva Green) și fratele său Theo (Louis Garrel) își invită un coleg, pe Matthew (Michael Pitt), să stea cu ei. Își fac propriile reguli, pe măsură ce-și experimentează reciproc emoțiile și sexualitatea, jucând o serie de farse din ce în ce mai elaborate. The Dreamers este o poveste despre descoperirea de sine, iar cei trei studenți își testează limitele pentru a vedea cât de departe sunt dispuși să meargă.

Noua ordine este un film mexican dur. De o nuntă din înalta societate se alege praful atunci când revolta clasei sărace se transformă într-o sângeroasă lovitură de stat. Totul este văzut prin ochii tinerei mirese şi ai servitorilor înstăritei familii.

Program

Joi, 24 februarie, 18:00 – The Dreamers / Visătorii [Love for cinema, love for life @ClasicARTA]
r: Bernardo Bertolucci | 2003

 Joi, 24 februarie, 20:30 – Nuevo Orden / Noua ordine
r: Michel Franco | 2021

 Vineri, 25 februarie, 18:00 – Lebensdorf 
r: Valentin Hotea | 2021 
O comedie despre imaturitate emoțională, incapacitatea de a lua o decizie și lipsa asumării unei responsabilități.
 

Vineri, 25 februarie, 20:00 – Tre piani / Trei etaje
r: Nanni Moretti | 2021
O succesiune de evenimente va afecta radical viața membrilor a trei familii, locatari ai unui complex luxos de locuințe din Roma. Un film bazat pe romanul „Trei etaje” (2017) al scriitorului israelian Eshkol Nevo.

Sâmbătă. 26 februarie, 17:00 – The worst person in the world / Cea mai rea fată din lume
r: Joachim Trier | 2021
Filmul urmărește patru ani din viața lui Julie (Renate Reinsve), o tânără care navighează furtuni amoroase, se luptă să-și facă o carieră și încearcă să-și dea seama, cu luciditate, cine e cu adevărat.
Premiul pentru cea mai bună actriță (Renate Reinsve) – Cannes 2021.
 

Sâmbătă, 26 februarie, 19:30 – A Hero / Un erou [Premieră]
r: Asghar Farhadi | 2021 
Rahim este în închisoare pentru că nu a putut achita o datorie. Când i se permite să iasă două zile din închisoare, bărbatul încearcă să-şi convingă creditorul să-şi retragă plângerea pentru o parte din această datorie. Dar lucrurile nu merg deloc conform planului…

Duminică, 27 februarie, ora 17:00 – Annette [Most loved 2021] 
r: Leos Carax | 2021
Filmul din deschiderea Cannes 2021, Annette este un dans delicat între farsă și fantezie. O revenire ambițioasă a regizorului Leos Carax. Cu Marion Cotillard și Adam Driver. 
 

Duminică, 27 februarie, 20:00 – Babardeală cu bucluc sau porno balamuc [Most loved 2021]
r: Radu Jude | 2021 
Un film experimental de ficțiune, care explorează concepte și preconcepții ale societății contemporane românești, film care i-a adus lui Radu Jude marea distincție la Berlinale în 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *