Opera de mari dimensiuni ”Călătorie Galactică” de Sabin Bălaşa, adjudecată la 60.000 de euro

Actualitate Vizual

Opera de mari dimensiuni „Călătorie Galactică” de Sabin Bălaşa a fost adjudecată, marţi seară, pentru 60.000 de euro la licitaţia Artă Contemporană organizată de Artmark, conform Agerpres.ro.

Potrivit catalogului casei de licitaţii, lucrarea a fost donată de Sabin Bălaşa, într-o emisiune televizată, unui copil talentat muzical, dar orfan. Artistul i-a oferit lucrarea cu dorinţa de a ajuta micul artist să îşi îndeplinească visul după împlinirea majoratului.

La un preţ ridicat a fost cumpărată şi lucrarea „Natură statică cu fructe şi cărţi de joc” de Corneliu Baba. Lotul a fost adjudecat la 32.500 de euro.Între loturile adjudecate la preţuri ridicate s-au mai numărat: „Oz” de Andrei Cădere şi „Reverie de iarnă” de Felix Aftene, fiecare la 15.000 de euro; „Suzana cu bătrânii” de Georges Mazilu, la 14.000 de euro; „The unknown man” de Remus Grecu şi „Flori albastre” de Constantin Piliuţă, fiecare la 13.000 de euro; „Casa cu lavandă” de Alexandru Ciucurencu, la 12.000 de euro; „Călător în timp” de Georges Mazilu, la 10.500 de euro; „Prezenţă IV” de Marin Gherasim, la 9.000 de euro; „Dimineaţă de iarnă” de Constantin Piliuţă, la 7.000 de euro; „Orizont oriental” de Georgeta Năpăruş şi „Maşină de zburat” de Jules Perahim, fiecare la 6.500 de euro; „The Raven” din seria „Nevermore” de Adrian Ghenie, la 5.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *