„Totul în Cluj”, expoziție personală Theodor Moise

Categorii: Vizual

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN) organizează, în perioada 15 – 28 februarie 2018, expoziția Everything in White, cu lucrări ale tânărului artist bucureștean Theodor Moise (pictură, fotografie, instalație).

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 15 februarie 2018,  de la orele 18:00, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, în prezența artistului, a lui Răzvan Ion, curatorul expoziției și a lui Florin Gherasim, muzeograf.

Expoziția va fi deschisă spre vizitare în perioada 15 – 28 februarie 2018, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00.  

 Albul este culoarea absolută care reflectă lumina în mod egal pe toată suprafața de undă a spectrului, creând senzația spațiului continuu. În expoziție, fie că este vorba de fotografie, desen, pictura sau obiect, toate reflectă aceasta idee, așa cum dau mărturie artistul Theodor Moise și curatorul Răzvan Ion.

           Everything in White este un exercițiu continuu, o lupta nesfârșită cu idealizarea lucrurilor și de purificare a memoriei personale (Theodor Moise).

           În lucrările lui Theodor Moise albul este un imaginar purificator imperfect, penetrabil. El exorcizează, purifică ambianța într-o reprezentare a propriei realități.

Conștientizând că albul nu e decât proiecția unui nou început, modul de expunere amintește de conceptul de “obiect devenit spațiu”. Unde spațiul devine profund prezent, iar plasarea de obiecte crează o stare a spațiului (Răzvan Ion).

 

 Theodor Moise (n. 1996) este artist și grafician. A expus în diverse contexte, a editat și ilustrat cărți și reviste. Recent a fost selectat în expoziția „Junge Rumänische Plakatkunst” la Fantom, Berlin. Trăiește și lucrează la București.

Răzvan Ion este artist, curator și teoretician, profesor la Universitatea din București unde predă studii curatoriale și gândire critică. Recent a fost numit curator al Bucharest Biennale 8, alături de Beral Madra.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.