VIDEO/Balul Operei revine la un format clasic. Regizorul Petre Năstase: îi așteptăm pe milionari să închirieze loje

Opera

Balul Operei din Cluj e organizat anul acesta în 3 martie de…Opera Română Cluj.

Omul de afaceri Daniel Metz, CEO al companiei IT japoneze, NTT Data- filiala România, a cumparat brandul „Balul Operei” de la omul de afaceri Matei Miko. Acesta rămâne consilier onorific al Balului păstorit de el 24 de ani,

Schimbarea vine pe fondul unor probleme de sănătate ale lui Miko de anul trecut, a anunțat acesta astăzi în conferință de presă.

De asemenea, într-o postare pe fosta sa pagină de facebook, Metz anunta ca doneaza Operei Romane brandul „Balul Operei”, un eveniment monden la care vine intreaga protipendada a Clujului.

Evenimentul, cu o puternica componentă mondenă, are loc în fiecare luna februarie din ultimii 20 de ani, fiind deseori criticat de presă.

Caracterul monden a fost subliniat astăzi la conferința de prezentare de regizorul Petre Năstase:

„E un eveniment monden, de PR, pentru elita României. Aștept milionarii Clujului, îi știți voi care sunt, să vină să plătească, să închirieze lojele, ca peste tot, ca la Viena”.

Logistic, bugetul e la 50.000 euro în acest moment. Scaunele vor fi acoperite.  Scena balului va fi în mijlocul clădirii. Vor fi libere pentru public doar 180 de scaune în sala mare, restul la loje și la balcon.

TVR va transmite în direct Balul. „Sunt parteneri de 24 de ani”, a spus Miko.

Echipa balului

Întrebat de site cât e biletul cel mai ieftin, Cristian Avram, PR-ul Operei,  a spus că bilete încep de la 260 de lei.

„Sunt 500 de bilete în vânzare, de două săptămâni se pot deja cumpăra de la Agenția Teatrală și online. Prețurile sunt  de la 260 de lei la 500 de lei. Doar 500 de locuri din totalul de 960 ale Operei le-am pus în vânzare pentru că de sus nu se vede chiar tot ce vrem să arătăm  la bal. Așa a fost mereu”.

Florin Estefan,  directorul Operei,  întrebat de site, a spus că nu poate încă dezvălui cine sunt prezentatorii, dar că tot conceptul artistic este cu accent pe „oamenii casei”, aluzie la angajații operei.  iar informații vor mai fi comunicate pe parcurs.

Programul va fi unul clasic, de operă, fără nici o trupă pop, rock sau dance. Reamintim că anul trecut a concertat….Holograf la Balul Operei.

Estefan a anunțat că  trofeul Lya Hubic trece la Academia de Muzică, iar opera va decerna unul nou, Popovici Bayreuth, care a fost primul director al operei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *