Se prelungesc înscrierile la Concursul Internaţional „George Enescu”

Categorii: Actualitate
Etichete: Cluj, concert, enescu, Muzica

Perioada recent marcată de crizele politice şi economice la nivel global, împreună cu solicitările primite de la potenţialii candidaţi, au determinat prelungirea termenului limită pentru înscrierea la Concursul Enescu până la 1 mai 2022, anunţă organizatorii.

Astfel, organizatorii Concursului Internaţional „George Enescu” vin în sprijinul tinerilor muzicieni care sunt interesaţi să participe la ediţia de anul acesta a Concursului oferind o extindere de două săptămâni a perioadei de înscriere. De asemenea, taxa de înscriere se va reduce cu 50% pentru a da şansa cât mai multor muzicieni talentaţi să aibă acces la Concurs. Concurenţii înscrişi până acum vor beneficia de această reducere.

Termenul limită pentru înregistrarea concurenţilor este 1 mai 2022 pentru toate cele patru secţiuni (violoncel, vioară, pian şi compoziţie).

Condiţiile de participare rămân aceleaşi, înscrierile derulându-se online, pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Conform Regulamentului Concursului, se pot înscrie participanţi de toate naţionalităţile, născuţi după 1 august 1989, pentru cele 4 secţiuni: violoncel, vioară, pian şi compoziţie.

Înscrierea se face prin completarea unui formular online, iar jurizarea pentru prima etapă a Concursului va avea loc online prin analizarea înregistrării video trimise de concurenţi. Aceasta se va desfăşura în luna mai 2022, iar anunţarea rezultatelor se va face pe 31 mai, pe site-ul Concursului. Pentru prima oară în istoria Concursului, concurenţii înscrişi la vioară, violoncel şi pian care vor trece de etapa online vor ajunge direct în Semifinală.

Concursul Internaţional „George Enescu”, una dintre cele mai importante platforme internaţionale de lansare pentru tinerii muzicieni din toată lumea, este construit ca o prelungire firească a Festivalului „George Enescu” – cel mai prestigios eveniment cultural organizat de România. De-a lungul timpului, Concursul Enescu a contribuit semnificativ la promovarea şi lansarea multor mari artişti, aceştia păstrând mereu o le  gătură de suflet cu Enescu şi cu România.

Concursul „Enescu” este un proiect cultural finanţat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.

viewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.