SCANDALUL COMPACT. Soția fostului solist Leo Iorga, acuzații dure la adresa legendarului Paul Ciuci

Cooltura

Apropierea unui nou termen în procesul pentru numele legendarei trupe rock Compact încinge iar spiritele. Procesul este între văduva solistului Leo Iorga, urmașii și alți membri ai trupei, și Paul Ciuci, cel care a înregistrat pe numele lui la OSIM formația. Acum iar sunt două trupe, Compact, cu fondatorul Costi Cămărășan și Adi Ordean și Compact Ciuci, în care e lider Paul Ciuci.

Fostul solist Leo Iorga a murit pe 2 noiembrie 2019, după ce pierdut lupta cu cancerul pulmonar. Fosta lui soție, Paula Iorga, face precizări înainte de termenul din 15 februarie 2023, pentru siteul cancan.ro.

”Este bătălia pe numele Compact, pentru că Ciuci a pierdut și a făcut, din nou, recurs. Prima dată, Ciuci i-a interzis lui Leo să mai spună ex-Compact. Adică, să-i șteargă istoricul, CV-ul, ceea ce nu se poate. Pentru că, se știe clar, există materiale … Leo a suferit foarte tare din cauza asta și de aceea s-a declanșat și cancerul (cancer pulmonar, din cauza căruia Leo a murit n.r.)”, a precizat Paula Iorga.

Apoi a întărit acuzațiile: ”Ciuci, practic, și-a păcălit colegii de trupă să-i dea împuternicire, că la OSIM nu a înregistrat Compactul și, la un moment dat, dacă nu mai plătești această înregistrare… A avut ceva relații să-l anunțe pe Ciuci că nu s-a mai plătit. Și atunci și-a păcălit colegii de trupă, i-au dat împuternicire și el a înregistrat Compact pe numele lui, nu pe numele colegilor. De aceea e și OSIM în acest proces. Despre asta este vorba”.

Leo Iorga și soția sa, Paula. Foto cancan.ro

Dreptul de te numit COMPACT

 ”Noi avem, din prima sentință, dreptul la numele Compact. Pentru că toți care au contribuit la brandul Compact au dreptul să-și inființeze propria formație cu același nume, până una, alta.

Paul Ciuci a fost chemat în Compact, în 90, pentru că aveau nevoie de un chitarist. El a refuzat, că el voia să fie de toate, ca de obicei: compozitor, interpret, chitarist, adică 3 în 1. Dar pretențiile, între timp, au crescut și nu se mai putea să te întorci la ce a fost.

Ce a fost a lui a fost înainte de plecarea lui în America, când i-a lăsat pe ăștia cu fundul în baltă. Și vii tu după Revoluție să te erijezi că tu ești Compact. Și a plecat din nou, l-a hulit lumea cu roșii, prin Suedia, cu Sfinx-ul, prin Olanda, pe unde a fost și s-a întors în 96 și, uite așa, că toți sunt morți, Dumnezeu să-i odihnească, au hotărât, `hai să-l luăm pe ăsta`, dar ăsta voia să-i dea pe ăia afară.

Și cam asta s-a întâmplat și, de atunci, a început nebunia. Cu interdicție judecătorească, să nu mai folosească numele Compact vreodată. Urât, foarte urât. Dar nu poți șterge istoria. Mai ales că noi am scris istorie în rock-ul românesc. E un stupid. Un paranoic și ce să-i faci, dacă e așa!”, a spus Paula Iorga, pentru CANCAN.RO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *