VIDEO. Concert aniversar LUNA AMARĂ în Hardward

Actualitate Cooltura

Două concerte aniversare ale trupei clujene de rock alternativ Luna Amară au avut loc în weekend în barul Hardward. Clujenii au aniversat un deceniu de la lansarea albumului de succes Pietre în alb.

În deschidere a cântat trupa clujeană de metalcore Eat Your Heart. La concerte s-a intrat doar cu certificat verde iar capacitatea admisă de local, conform legii, a fost de 50 la sută, adică aproximativ 70-100 persoane.

Luna Amară e una din cele mai vechi trupe rock clujene cu activitate relevantă, cântă de peste 20 ani, cu succes de public și de critică.

Lansată în Cluj în 2000, Luna Amară este formația care combină armonios forța mesajelor sociale, cu sensibilitatea lirică ce descrie iubirea și stări de spirit dintre cele mai complexe și abisale. Trademark-ul sound-ului Luna Amară s-a consolidat pe baza solo-urilor de trompetă, riffurilor specifice de chitară și îmbinarea contrastantă a duetului de voci. Luna Amară este formația rock românească care a înregistrat cea mai mare cifră de vânzare a unui album de debut în primul deceniu al anilor 2000. Este vorba de albumul „Asfalt”, produs de Roton Music, 2004. De-a lungul celor 21 ani de activitate neîntreruptă, cvintetul Luna Amară a concertat în toate colțurile țării, a făcut parte din line-up-up celor mai mari festivaluri autohtone, dar a fost invitată să performeze și în Anglia, Germania, Olanda, Franța, Ungaria, Moldova, Bulgaria și Turcia.

Discografie: Asfalt (CD/MC, Roton, 2004 – reeditat în 2019) Loc lipsă (CD/MC, Roton, 2006 – reeditat în 2020) Don’t Let Your Dreams Fall Asleep (CD, Sunete, 2009) Pietre în alb (CD, A&A Records, 2011 – reeditat în 2016) Live la Conti (CD, Amarcord & Nick Făgădar, 2014) Aproape (CD, Universal Music România, 2016) Live la Conti (DVD, Universal Music România, 2017) Nord (CD/2LP, Universal Music România, 2018)

Componența: Mihnea Blidariu — trompetă, voce, chitară, Nick Făgadar — voce, chitară, Andrei Boțan — chitară solo, Sorin Moraru — chitară bass, Răzvan Ristea — baterie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *