QuartFest aduce în weekend cvartete prestigioase la Cluj

Categorii: Cooltura

Festivalul QuartFest, dedicat cvartetelor de coarde din România, își așteaptă spectatorii pasionați de muzică clasică, jazz şi coveruri în Cluj-Napoca, în perioada 28-30 august 2015.

În cele trei seri dedicate evenimentului, de la ora 19, vor concerta cvartete românești cunoscute la nivel național și internațional. QuartFest este primul festival din România și printre puținele din Europa, cunoscut pentru ideea de a uni cvartetele de coarde și a promova muzica de cameră într-o manieră inovatoare atât de apreciată de publicul nostru.

La cea de a doua ediție a festivalului, organizatorii și-au propus să își încânte publicul prin prezența cvartetelor: Grazioso (Targu-Mureș), Eufonia String (Cluj-Napoca), Vates Quartet (Cluj-Napoca), Arpeggione (București), Artes Quartet (Iași), Chromatic (București), Four Seasons (Cluj-Napoca), Napocensis (Cluj-Napoca), Rua (Cluj-Napoca) și împreună cu acestea să creeze un spectacol inedit pentru melomani.

Evenimentul este organizat de către Asociația Teatrul Imposibil și va fi găzduit în Parcul Central, la Casino – Centrul de Cultură Urbană, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca şi al Ministerului Culturii.

Intrarea e liberă !

QuartFest îşi propune să aducă oamenii de toate vârstele cât mai aproape de muzica de cameră, care, deși nu vorbește prin cuvinte, spune suficient prin muzicalitatea și armonia sunetului. Tinerii, alături de iubitorii de jazz, vor avea ocazia să audieze melodiile consacrate genurilor într-o manieră nouă, în acorduri de vioară, violă și violoncel.

afis_55x95cm_quartfest_OK.indd

Asociația Teatrul Imposibil își dorește să expună oamenii la cât mai multe evenimente culturale, sprijinind diferite manifestări care au rolul de a educa și de a apropia în special tinerii, de cultură și valoare. Alături de Teatrul Imposibil, voluntarii de la Yellow Apples își vor aduce aportul la organizarea festivalului astfel încât publicul, cât și cei care concertează, să își amintească cu bucurie de ediția din acest an de la QuartFest. Programul de voluntariat Yellow Apples – Voluntari pentru cultură!, este finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG din România.

Prin acest eveniment, Clujul arată din nou că este un mare iubitor de cultură, care dorește să aducă într-un singur loc familia, căldura, prietenia și muzica bună.  QuartFest este festivalul care va, încheia vara într-o ambianță de sunete, ce vor spune povești pentru fiecare vârstă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.