VIDEO. CityRocks ”lovește” cu cea mai mare trupă rock care a cântat vreodată sub Feleac

Categorii: Cooltura

Cea mai mare trupă de rock din Europa Centrală se va forma în Piața Unirii din Cluj-Napoca, la data de 19 iunie 2021, cu sprijinul și organizarea Fundației pentru Școală. Asta dacă pandemia va permite.

Proiectul CityRocks așteaptă cântăreți, bateriști, chitariști, basiștii și clapiști în marea formație. În Ungaria, 400 de persoane au cântat împreună în Szeged în 2018 și 500 de persoane în Kecskemét în 2019.

La concertele de până acum, cel mai tânăr participant a avut 6 și cel mai în vârstă 71 de ani.

Pe lângă muzicienii profesioniști, au participat copii din școala primară, adolescenți, mame cu mai mulți copii și tați, împreună cu vechi rockeri apropiați de vârsta pensionării – persoane care cântă din plăcere acasă și muzicieni semiprofeșioniști care, pe lângă job-ul lor de bază, cântă în formații.

Scopul de bază al organizatorilor constă în popularizarea muzicii live și în formarea unei comunități iubitoare de muzică, solidare și care să și cânte activ.

”Am alcătuit lista pieselor pentru flashmob-ul clujean și sunt gata și tutorialele video pentru piese. În acest fel, și muzicienii mai puțin experimentați se vor putea pregăti la un nivel înalt pentru eveniment și vor putea avea parte de o experiență deosebită. Așadar, pe lângă muzicienii profesioniști, îi așteptăm în marea formație cu mare drag și pe cei care cântă din hobby sau persoanele care, până acum, au cântat doar acasă, singur. Am ales piesele în așa fel încât să poată fi cântate foarte ușor de către oricine, ca să putem avea parte de o experiență muzicală relaxată și plină de bucurie”, a declarat Ferenc Gajda, organizatorul principal al evenimentului CityRocks.

Cei care doresc să participe trebuie doar să trimită un scurt clip de prezentare despre ei înșiși sau despre formația în care cântă. Dacă vor fi acceptați, vor primi informații suplimentare și tutorialele prin e-mail.

Scurtmetraje realizate până acum despre concertele CityRocks au făcut înconjurul lumii.

”Filmele noastre despre concertele din Szeged și Kecskemét au atins peste 130 de milioane de vizualizări în întreaga lume. În plus, aceste evenimente au stârnit și atenția unei întregi serii de reviste internaționale de muzică – spune regizorul filmelor CityRocks. Zsolt Révész a mai adăugat că din ce în ce mai mulți oameni din mai multe țări europene au solicitat să participe la aceste megaconcerte live. Participarea este gratuită atât pentru muzicieni, cât și pentru public. De asemenea, ne pregătim să difuzăm concertul și în direct, folosind multe camere”, a mai explicat Révész.

Oricine dorește să participe la evenimentul clujean ca interpret poate aplica pe pagina cityrock.ro. Dorim să atragem atenția celor care s-au înscris la evenimentul anunțat în 2020 că, dacă vor să participe la flashmob anul acesta, trebuie să se înscrie din nou, completând formularul de înregistrare.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.