Povestea primului magazin de viniluri din Cluj!

Categorii: Esenţial

EXCLUSIV. O încăpere mică, cochetă, aranjată. Tavanul e boltit, aşa cum sunt majoritatea încăperilor cu iz medieval din Clujul vechi. Perfect pentru ceea ce doi pasionaţi colecţionari s-au gândit să facă la Cluj. Pereţii sunt tapetaţi cu coperţi de discuri şi , mai ales, chiar cu…discuri! Cu viniluri, cum se spune în jargonul muzical! Da, vechile discuri, vechile plăci, pe care extraordinara revoluţie tehologică aproape le-a scos din uz! Dar nu de tot şi, iată, că revin tot mai mult în atenţie.

Este tot mai la modă să asculţi pe viniluri muzică, aşa cum o făceam înainte de cd-uri, dvs-uri sau stick-uri, unde totul e stocat şi mai uşor  de manevrat. Sau de YouToube.com.  Însă pasionaţii nu au dispărut, colecţionarii nici atât! Vinilul revine la Cluj şi nu oricum!

S-a deschis primul magazin de viniluri, Dusty Sounds, pe Bvd. Eroilor 31, în gang (mai jos de Hotel Meteor)! Şi nu doar singur, ci însoţit de Vintage Audio, un magazin de pickupuri, magnetofoane, amplificatoare si boxe. Ai viniluri dar nu ai la ce să le asculţi, ţi s-a stricat vechiul pickup, cel de pe vremuri? Nu e nici o problemă, cu un drum practic împuşti doi iepuri deodată! Îţi cumperi şi vinilul preferat dar şi aparatul pe care să îl asculţi.

IMG_3114
Discuri vinil atent alese atent, cu muzică bună – (c) clujulcultural.ro

Să ascultăm povestea chiar de la iniţiatorul magazinului, investitorul care l-a înfiinţat:

„Am deschis magazinul fără tam tam, de Crăciun.  Dusty Sounds îşi propune să satisfacă un vechi microb: audiţia muzicală pe disc vinil analog. Este o diferenţă majoră faţă de digital, care înseamnă CD, DVD; minidisc, mp3. Suntem toată ziua la magazin, luni – vineri de la 10 la 19 şi sâmbătă de la 11 la 16. Duminică avem repaos. Ne-am promovat prin intermediul reţelei Facebook, avem pagină a magazinului. Şi din vorbă în vorbă. Clujenii încep să ne cunoască. Toată lumea e uimită de magazin. De la cum arată, la ce vinde şi la ce poate face un potenţial cumpărător în el. Aici nu doar răsfoieşti discuri vinil originale, rarităţi unele din ele, dar chiar poţi să le asculţi, ca să te convingi că discul nu e zgâriat, că nu „sare”. E o chestiune de hobby pentru noi şi de pasiune înainte de ce înseamnă o afacere” ne explică responsabilul magazinului.

De la poveşti pentru copii la… rock, metal sau blues

Magazinul  Dusty Sounds prezintă o gamă largă de discuri vinil, fapt ce îi conferă unicitate. Aici poţi cumpăra discuri cu poveşti pentru copii, hard rock, pop rock, pop, metal, punk, post punk, country, progresiv, blues & rock”nroll, hiphop, dub, jazz, world music.

„Foarte bine au fost primite discurile cu poveşti pentru copii. Avem colaborări cu grădiniţe, vine lume tot mai multă după aşa ceva. Preţurile la toate discurile din magazin sunt acceptabile. Practic avem discuri vinil de la 1 la 150 de lei. Orice disc poate fi probat, ascultat, la pickupuri profesionale şi la  căşti de calitate. E un magazin complet, credem noi, şi sperăm să avem succes cu el. Discurile sunt aduse din diferite surse dar mai ales import Occident. Există un reviriment al pickup-urilor în acest moment şi al ascultării de muzică pe pickup”, spun proprietarii.

La Flying Circus  Pub din Cluj sau la The Shelter Pub de exemplu se mixează muzică doar pe…viniluri!

VINIL
Discuri, discuri, discuri! – (c) clujulcultural.ro

Când începi să te uiţi pri rafturi nu te mai poţi dezlipi de aceste discuri! De la AC-DC la Chick Coreea, şi de la Metallica la Iris, practic în acest magazin găseşti cam orice doreşti în materie de muzică rock pe vinil. Apoi jazzul, simfonicul sunt la loc de cinste. Şi multe altele!  Iar dincolo, în fundul gangului, ai şansă să cumperi „scule” bune marca Tesla, Akai, Dual, Grundig!

„Este şi o senzaţie de plăcere pentru noi când vine câte un pasionat şi vede calitatea discurilor. S-au văzut pe piaţă destule ţepe, cu discuri scumpe comercializate pe la târguri şi oboare dar care atunci când încerci să le asculţi după ce ai plătit o sumă considerabilă pe ele sunt zgâriate şi practic inutilizabile. Trebuie avut mare grijă” avertizează proprietarii Dusty Sounds.

Dusty

 

 

 

15 răspunsuri

  1. Am vreo 35 discuri printre care. Stevie Wonder Iva Zanicchi. Mody Blues. Erotic Dreams. Elvis Presley’ s 50*the king. Sandra. MichaelJackson Thriller. Ester& Abi Ofarin. Babrik Jozsef. Phoenix. Freddy Quinn. Deutsche Volkslieder. Legende despre Isus. 9 discuri cu muzica romineasca veche 2 de muzica populara si6 de povesti de copii. Daca va intereseaza sunatima si facetimi o oferta rezonabila la numarul 0757704076

  2. Buna ziua am si eu aproximativ 50 buc de placi de vinil de la electrecord cu povesti pentru copii si ma interesa un pret pentru toate. multumesc anticipat

  3. Am multe discuri de vinil acasa si as mai vinde din ele, oare nu as putea sa le vand catre acest magazin??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.