Povestea brutăriei MamaPan intră în cinematografe

A 7-a Esenţial

Pâinea noastră cea de toate zilele (r. Șerban Georgescu) poate fi văzut pe marile ecrane din 4 orașe. După mai bine de 4 ani de la prima întâlnire dintre regizorul Șerban Georgescu și Irina Sorescu, fondatoarea brutăriei MamaPan, povestea plină de forță, sensibilitate și curaj a uneia din puține afaceri sociale din România ajunge și pe marile ecrane în 4 orașe din țară – București, Cluj, Sibiu și Galați. 

Documentarul Pâinea noastră cea de toate zilele a avut avanpremiera în țară pe 14 martie, la Cinema Muzeul Țăranului, în prezența echipei Kolectiv Film și a protagonistelor din film – Irina Sorescu și Corina Munteanu, fondatoarele MamaPan, Andreea, Adriana și Luminița – cele 3 angajate care au avut curajul să-și împărtășească poveștile de viață în fața camerei de filmat mânuită de Bogdan Slăvescu.

„Documentarul adună, cu măsură și rigoare, cu sensibilitate și empatie (ambele ‘stropite’ – cum se spune – cu un umor scrâșnit, dar totuși nu derapat în cinism sau revoltă), cu tandrețe și devotament artistic, tot acest insuportabil chip al mizeriei și suferinței, turnat într-un remarcabil și încurajator film despre ne-renunțare.” (LiterNet) sau „Șerban Georgescu invită audiența într-o călătorie intimă în viața unor femei aflate în situații dificile, dezvăluind determinarea de a-și redefini destinele într-o societate marcată de inegalități.” (Modern Times Review) sunt câteva din cuvintele cu care criticii au descris Pâinea noastră cea de toate zilele.

Documentarul a fost primit cu multă căldură de spectatorii prezenți la avanpremieră, la finalul proiecției de la Cinema Muzeul Țăranului aplauzele răsunând minute în șir, fiind însoțite de lacrimi și zâmbete deopotrivă de la sala aproape plină, întărind spusele Oanei Muntean,producătorul executiv al filmului: „Mi-aș dori ca acest documentar să schimbe în cei care vor merge să-l vadă mai ales percepția asupra celor din jur. Prea ușor punem etichete și judecăm, fără să avem un minim interes în a înțelege cum și de ce. Cred că e un film care poate să deschidă ochi și inimi.”.

În săptămâna 15 – 21 martie documentarul va rula în Cinema Arta.

În curând vor fi anunțate (mai multe detalii despre) următoarele proiecții speciale urmate de dezbateri pe tema antreprenoriatului social și a soluțiilor prin care acesta poate fi susținut, la care vor participa nume importante din societatea civilă și mediul privat.

Pâinea noastră cea de toate zilele este o producție Kolectiv realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *