OPERA APERTA. „La Traviata” și „Zorba”, spectacole gratuite în aer liber ale Operei Române Cluj

Operă Special

Opera Națională Română din Cluj-Napoca oferă noi montări pe  scena neconvențională a orașului, din Piața Unirii,  pregătindu-le clujenilor două noi spectacole în aer liber în acest weekend.

 OPERA APERTA revine în stradă, în încheierea Stagiunii lirice 2016-2017, sâmbătă, 1 iulie și duminică, 2 iulie, într-o tradiție muzicală tot mai apropiată de clujeni, reuniți an de an în centrul orașului la acest atractiv proiect liric al Operei.

Spectacolele sunt organizate de  Opera Națională Română din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Fundația Culturală ”Simona Noja” și sunt  susținute de Primăria și Consiliul Local Cluj și NTT DATA România. 

Cele două spectacole montate în aer liber sunt  în premieră națională, au anunțat organizatorii. 

”La Traviata”, de Giuseppe Verdi va fi  sâmbătă, 1 iulie 2017, ora 21:30.

”Zorba” spectacol extraordinar de balet va fi, duminică, 2 iulie 2017, ora 21:30

 

 Despre ”La Traviata”:

Capodopera verdiană, considerată a fi una dintre cele mai importante creații lirice ale tuturor timpurilor, aduce la Cluj o montare inedită a regizoarei Nadine Duffaut și a echipei sale artistice, venită din Franța în mod special pentru acest proiect. Acesta a deschis Stagiunea pe 1 noiembrie 2016. Spectacolul se bucură de un invitat special, tenorul  Ștefan Pop, un  artist aclamat pe cele mai mari scene ale lumii. Pop a âștigat Concursul internațional Operalia 2010 și e solist colaborator al unor opere din Europa.

 

Despre Zorba:

Clujenii vor asista la spectacolul de balet ”Zorba”, pe muzica originală a lui Mikis Theodorakis și în coregrafia  artistului Lorca Massine.  Evenimentul cu un autentic parfum elen a fost pus în scenă în premieră națională absolută la Opera Națională  Cluj în 26 mai 2017.  Montarea este inspirată de cartea lui Nikos Kazantzakis și poartă semnătura coregrafică și de libret a lui Lorca Massine, prezent la Cluj atât pentru pregătirile artistice, cât și la spectacolul din aer liber. Baletul și-a celebrat premiera internațională în anul 1988, pe Arena di Verona, fiind de atunci a fost prezentat de peste 5000 de ori, cu un mare succes, pe scenele a peste 30 de teatre de pe patru continente.

VIDEO / Flash mob spectaculos cu ZORBA în Piața Unirii !

Opera Aperta este un proiect de tradiție pentru Cluj, devenit cunoscut  grație succeselor lirice ale edițiilor sale anterioare:  Opera Aperta 2016 a uimit cu spectacolul de balet ”Lacul lebedelor” montat pe apă, pe o scenă special amenajată pe Lacul Chios al Parcului Central din Cluj, pe data de 11 iunie 2016,  ce a reunit un public de peste 11.000 de spectatori. De asemenea, spectacolul extraordinar de operă în aer liber ”Nabucco”, de  G. Verdi și Concertul de muzică spaniolă ”La Negra Noche”, organizate în luna iulie 2016 în Piața Unirii, spațiu ce a găzduit și mai vechile ediții Opera Aperta (cu spectacolele ”Carmen”- 2015 și ”Aida”- 2014).

O inițiativă culturală ce oferă în fiecare an publicului larg magia artei lirice în centrul cetății clujene, ”Opera Aperta” se adresează publicului larg, oferind tuturor spectatorilor invitația deschisă, cu acces liber, la spectacole și gale de operă, ori spectacole de balet montate pe scena neconvențională a pieței publice, în spații alternative regăsite de Opera Națională Română din Cluj-Napoca și colaboratorii săi artistici.

Opera Aperta are ca principal deziderat readucerea artei mai aproape de publicul său, fidel sau amator,  în interiorul sau înafara sălii de spectacol.

Cum a fost anii trecuți la OPERA APERTA:

Super spectacol “AIDA” în Piaţa Unirii. Mii de clujeni au participat la un show UNIC!

 

 

FOTO Cum a fost la spectacolul Carmen din Piaţa Unirii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *