VIDEO / Flash mob spectaculos cu ZORBA în Piața Unirii !

Esenţial Operă
Opera Națională Română din Cluj-Napoca a oprit timpul în loc ​și le-a făcut trecătorilor din Piața Unirii o invitație dansantă de nerefuzat. 
 
Ceea ce părea  în centrul Clujului a fi o dupămasă liniștită de weekend în centrul orașului, cu plăcuta atmosferă lăsat în urmă de TIFF 2017 s-a transformat într-un moment artistic efervescent și neașteptat.
 
Piața plină cu terase de vară și fețe zâmbitoare, animată în surdină de muzicieni stradali s-a trezit la viață atunci când o voce a strigat ”Zorba!”, convocând formația să-i urmeze într-o provocare inedită.
 
Personajul desprins din povestea elenă, iscusit în pași și plin de viață a dat atunci tonul binecunoscutului dans Sirtaki în Piața Uniirii! Dans care l-a consacrat de legendarul Zorba și care l-a făcut celebru și pe actorul Anthony Quinn în rolul acestuia .
Trecătorii s-au oprit, privirile i s-au îndreptat uimite, terasele murmurau surprinse. 

Zorba dansa!


Din public a fost imediat convocat un tânăr timid, prins în dans de priceputul grec și inițiat în legendara horă a bucuriei. Li s-au alăturat în scurt timp  și alți dansatori, apăruți din mulțimea strânsă în jur și de pe terasele alăturate. Atmosfera a devenit brusc efervescentă, dansul era tot mai apăsat, vesel  și acaparant, în timp ce întregul public bătea ritmul încântat. Bucuria a devenit a tuturor când Zorba și noul său prieten John au lărgit hora cu spectatorii entuziasmați să se alăture. Dansul a cuprins întreaga piață de la mici la mari, muzica a devenit și mai rezonantă, bătăile de palme mențineau puternic ritmul.

Instantaneu de la repetițiile cu ZORBA la Opera Română

 

Lansare de baloane colorate de la final a întărit spiritul de sărbătoare și a făcut anunțul a ceea ce Piața Unirii va trăi și simți la fel de flamboaiant pe data de 2 iulie: ”ZORBA”, Spectacolul extraordinar de balet montat în aer liber de Opera Națională Română din Cluj-Napoca, în încheierea Stagiunii 2016-2017! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *