Nicicând nu mi-aș fi imaginat asemenea dragoni

Comentatori & comentarii Esenţial

Vineri seara, pe scena Untold a urcat formația Imagine Dragons, care a fost așteptată de zeci de mii de suflete, încă de când s-a anunțat că vor ajunge în Cluj. Și oricât mi-aș fi dorit să scriu un articol cât mai obiectiv, nu este posibil. Spectacolul a fost mult prea plin de emoție pentru a putea face asta. Așadar, urmează un text mai mult subiectiv decât orice altceva. 

Am mers din timp. Știam că stadionul se va închide și nu voiam să rămân pe din-afară. Mi-am dorit prea mult să îi văd. Fiindcă muzica lor a fost alături de mine în prea multe momente, și frumoase și mai puțin frumoase. I-am ascultat pe drumurile lungi cu mașina, i-am ascultat și am cântat pe versurile lor împreună cu prieteni dragi, i-am ascultat în căști. Versurile lor și ritmul mi s-au imprimat de-a lungul anilor în minte și în suflet. Nu puteam să îi ratez. 

Așadar, am mers din timp. Am stat la tot concertul lui Olly Murs, în timp ce anticiparea creștea cu fiecare melodie, cu fiecare sunet. Am stat și în pauza dintre concerte, cuminte, alături de gașca mea. Făceam glume, râdeam, cei mai curajoși se avântau la bar să mai aducă câte ceva de băut, dar luam doar câte o gură. Să fi mers la baie însemna să stăm la cozi interminabile și să ne pierdem locul. 

Oamenii au început să aplaude, în speranța că îi vor încuraja să își facă apariția în fața noastră mai devreme. Într-un final, cei patru dragoni, Dan Reynolds, Wayne Sermon, Ben McKee și Daniel Platzman au urcat pe scenă. Și emoțiile au început. 

„Încerc să fiu altcineva

Îmi este greu să mă iubesc

Mi-am dorit să fiu cineva nou

Dar asta este imposibil de făcut”.

Prima melodie a fost „My Life”, care este și prima piesă de pe albumul Imagine Dragons din 2021 „Mercury – Act 1”. În cântec, trupa cântă despre pașii greșiți pe care le-au avut în viață și își doresc o a doua șansă la viață. 

„Suntem pentru prima dată în România și vă vom oferi tot ce avem. Sper să fie tot ce aveți nevoie”, a spus Dan Reynolds, solistul formației Imagine Dragons. 

Apoi, publicul a început să cânte la unison, împreună cu solistul, pe versurile melodiei „Believer”. 

„Să începem cu începutul

O să spun toate cuvintele din capul meu

Sunt înfuriat și obosit de felul în care au fost lucrurile, oh-ooh

Așa cum au fost lucrurile, oh-ooh”.

În ciuda faptului că oamenii stăteau destul de înghesuiți, fiecare a dansat, a sărit, a cântat așa cum a putut. Distracția era în toi, entuziasmul la cote maxime. 

„Sper ca acesta va fi primul din muntele concerte pe care le vom susține aici, în România. Am sentimentul că vom mai veni de multe ori. Mulțumim că ne-ați oferit atât de multă căldură, că ne-ați primit în orașul vostru”, a mai dpus Dan Reynolds. 

Adevărul este că, până în acest punct, lumea se distrase și se încărcare cu energie. Majoritatea așteptau cel mai cunoscut hit al formației, „Radioactive”, iar artiștii știau acest lucru, așa că nu l-au cântat. În schimb, simțind senszația de euforie care domnea în public, au schimbat registrul, trecând pe melodii mai „de suflet” și anume, Bad Liar. Când primele acorduri s-au auzit, stadionul s-a umplut cu zeci de mii de luminițe, de la blițurile telefoanelor oamenilor care erau acolo. Imaginea a fost una spectaculoasă. 

Apoi, a venit melodia „Demonii”, a cărei versuri combină atât motive biblice, cât și motive de luptă cu trecutul cuiva. 

Când îmi simți căldura, uită-te în ochii mei

E locul unde se ascund demonii mei

E locul unde se ascund demonii mei

Nu te apropia prea mult, înăuntru e întuneric

E locul unde se ascund demonii mei

E locul unde se ascund demonii mei”.

Am observat că această melodie a stârnit discuții ample în mediul online, cu toate că a apărut în urmă cu 11 ani. Cei prezenți însă n-au stat să caute înțelesuri negative. Au luat melodia așa cum e, au plâns, fiecare asociind-o cu anumite evenimente din viața lor. 

Am plâns și eu. Au plâns și cei din jurul meu.

De ce? Fiindcă atât de multă emoție au reușit cei de la Imagine Dragons să creeze la Untold. Fără alte înțelesuri ascunse. A fost despre bucuria întâlnirii cu o formație îndrăgită la nivel internațional. A fost despre linii melodice și versuri care îți fac pielea de găină. A fost despre o experiență pe care nu știu când o vom mai trăi. Dar nici măcar nu contează. Contează că am trăit-o vineri, în data de 4 august 2023 și va rămâne mereu în inimile celor care au fost acolo.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *