4400 de participanți la Mera Word Music Festival

Actualitate Esenţial

4400 de oameni s-au bucurat timp de 4 zile de muzica celor mai buni artiști de muzică mondială și populară într-o șură veche de 100 de ani din Mera!

Mera World Music Festival a oferit și în acest an ceea ce majoritatea aștepta de la el: o atmosferă familială și intimă, specialități muzicale și distracție fără griji.

În perioada 3-6 august, la festival au trecut aproape 4400 de vizitatori în cele 4 zile. În ziua de sâmbătă, Curtea Szarka și-a atins capacitatea maximă, festival anunțându-se „sold out”. 

„Acest număr de vizitatori nu este prevăzut să crească în următorii ani, deoarece festivalul și-ar pierde atmosfera sa intimă distinctivă, cea care atrage oamenii aici. Nu dorim să ne depășim, nu avem în plan să mărim numărul locațiilor noastre sau să sporim capacitatea noastră de primire. Așa cum este acum, le place oamenilor la Mera.” – a declarat András Bethlendi, organizatorul principal al evenimentului, în evaluarea festivalului.

Festivalul a oferit un program divers pe toată durata zilei pentru toate vârstele, astfel încât de la cel mai tânăr, până la cel mai în vârstă membru al familiei, toți s-au putut distra în același loc, iar concertele de seară au prezentat, de asemenea, o paletă variată de genuri muzicale pe scena din șură.

„Poate că farmecul Merei constă în faptul că oricine poate să se simtă acasă aici în doar câteva minute. Generațiile mai în vârstă pot petrece alături de cei tineri, dansatorii de folclor alături de DJ, muzicianul din America de Sud alături de primașul din Țara Călatei. În acest loc, timp de patru zile, nu contează de unde vii sau în ce limbă vorbești, dacă vii cu un suflet curat și deschis, te vei simți ca acasă.” – a spus László Zoltán Varga, celălalt organizator principal al festivalului.

Artiștii internaționali au evidențiat atmosfera specifică a scenei din șură, alături de farmecul localității din Țara Călatei, ca trăsături distinctive ale festivalului. După concerte, iubitorii de dans tradițional au avut parte de distracție în cadrul unor case a dansului, care au durat până dimineața. În cazul acestora, atmosfera și melodiile tradiționale au fost asigurate de muzicieni din Țara Călatei și din împrejurimi, în timp ce în cortul de lângă șură, BéTé și Cyborg Templar s-au ocupat de ritmurile muzicii electronice mondiale.

De mai mulți ani, tradiția țesutului comunitar a continuat, iar în acest an au fost realizate două eșarfe de către participanții la festival, artiști și organizatori. Aproape 80 de persoane au luat parte la procesul de țesut anul acesta, iar rezultatul final va fi purtat acasă de un norocos participant al festivalului.

Organizatorii festivalului de la șură au anunțat în timpul weekendului data pentru ediția din anul viitor al festivalului, conform căreia ne vom întâlni din nou la Mera între 1 și 4 august 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *