Lapidariul medieval de la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, închis temporar din cauza unor defecțiuni

Actualitate Istoria Clujului

Veste tristă pentru clujenii pasionați de istorie medievală.

Din păcate, la nici o zi după redeschiderea Lapidariului medieval și pre-modern al Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, expoziția a trebuit să fie închisă temporar din cauza unor defecțiuni apărute la instalațiile clădirii, care pun în pericol siguranța obiectelor de patrimoniu, conform unui comunicat remis de MNIT.

„Dragii noștri,

Avem o veste bună și una nu atât de bună pentru azi, dar și mai bună în perspectivă.

Vestea bună pentru azi este că, în ciuda a ce urmează să vă anunțăm, evenimentul Noapte Medievală la MNIT se va ține, cu proiecții, decoruri, muzică, animatori, ateliere pentru copii și acces liber în expoziții pentru cei costumați, așa cum am promis.

Vestea nu atât de bună pentru azi este că, în urma defecțiunilor apărute ieri la instalațiile ce deservesc Lapidariul medieval și premodern, pentru siguranța patrimoniului extrem de valoros și a spațiilor integral refăcute, se decide închiderea temporară a spațiului expozițional până la remedierea tuturor defecțiunilor.

Prezentarea către public a expoziției Lapidarul Medieval, în condițiile actuale, dată fiind natura defecțiunilor neprevăzute, este imposibilă. Lapidarul Medieval va rămâne închis până la remedierea defecțiunilor, data redeschiderii expoziției rămânând în sarcina Direcției Resurse Instituționale a MNIT.

Pe termen lung însă, trebuie să vă spunem că oportunitățile apărute, mai devreme decât am preconizat, pentru completarea spațiului vizitabil cu colecția Lapidariului roman, ne determină să închidem temporar accesul publicului în Lapidariul medieval pentru lucrări de extindere și amenajare a spațiilor expoziționale în cadrul unui concept unitar. Astfel, vizitatorii vor avea parte de o experiență completă, integratoare și semnificativă în cel mai scurt timp.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm de toate bunele noastre intenții.

Vă așteptăm la eveniment!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *