Grevistul din Cluj, care luptă cu sistemul: am ajuns exact ca pe vremea lui Ceaușescu

Categorii: Actualitate
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Fostul director al Teatrului de Păpuși ”Puck” Cluj-Napoca, Emanuel Petran, care e și actor și regizor, a intrat în a treia zi de grevă a foamei în Piața Unirii. Situația e unică în ultimii ani în cultura clujeană și nu numai.

El se consideră nedreptățit de instituții și persoane, invocă o conspirație și spune că această modalitate de protest e ultima soluție la care mai putea recurge.

El a postat un mesaj pe contul său de facebook:

”A treia zi de greva foamei. Autoritățile, în stilul lor caracteristic, încearcă să mușamalizeze totul. Pentru ele totul este să nu devină un subiect național, care să atragă atenția întregii țări. Pentru că atunci se va vedea modul în care lucrează. Acesta se bazează pe furt, fraudă, corupție.Toti știm asta, dar am ajuns exact ca pe vremea lui Ceaușescu, să ne fie frică să ne spunem public punctul de vedere. Așa, ei, pot să facă ce vor. Să se uite în ochii noștri și să ne mintă. Reiau o epigramă pe care am scris-o săptămâna trecută și care sintetizează situația noastră: Eu sunt sigur…/EL e unic/voi, îl vindeți pe trei lei/ Așa ați ajuns, teluric, dumnezei, pe banii mei.”, a scris acesta.

Clujul Cultural a realizat un mini-interviu cu fostul director:

CC: Cum vă simțiți, domnule Petran?

După trei zile mă simt deocamdata bine, încă rezist.

CC: Ați fost vizitat ?

Doar prieteni și câțiva reprezentanți ai unor partide. Le mulțumesc. Am discutat cu toată lumea, sunt în piața publică, discut cu toți cei care vin la mine și îmi pun întrebări.

CC: Oficiali ai statului român v-au sunat?

De când am intrat în greva foamei nu. Cu o zi înainte am fost sunat de domnul președinte al Consiliului Județean (de care ține teatrul n.r.), Alin Tișe, a fost o discuție ok, mi-a spus să îmi depun dosarul pentru concurs pentru mandatul de director la Teatrul de Păpuși.

CC: Și ați luat o decizie?

Încă nu, dar nu cred că o să o depun.

CC: Credeți că veți obține ce ați cerut?

Nu știu, eu sunt aici, mă lupt pentru asta.

CC: Nu vă pare rău că ați ales calea aceasta, greva foamei?

De vreme ce am intrat, nu.

Mulțumesc pentru răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.