Gala UNITER la Bistrița. E prima fără fondatorul Ion Caramitru, care va primi un premiul de excelenţă in memoriam. Actori clujeni, un critic dar și un spectacol, nominalizați la premii

Categorii: Teatru
Etichete: Cluj, teatru

Cel mai important eveniment al lumii teatrale românești a ajuns la a 30-a ediţie și va avea loc luni seară, 4 iulie, la Palatul Culturii din Bistriţa.

Gala UNITER va fi transmisă de la ora 21.00, în direct pe TVR 1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi la Radio România Cultural iar online, pe www.uniter.ro şi www.tvr.ro.

Începând cu ora 20.00, invitaţii sunt aşteptaţi pe covorul roşu, eveniment transmis live pe pagina de Facebook şi Instagram a UNITER.

Vor fi prezenţi unii dintre cei mai apreciaţi artişti români ai momentului, profesionişti din lumea culturală, apropiaţi ai fenomenului teatral şi ai Galei UNITER, reprezentanţi ai autorităţilor locale din Bistriţa şi ai instituţiilor de cultură, parteneri.

Pentru că, „indiferent de imaginile trecutului care ne apar în faţă atunci când închidem ochii, trebuie să avem conştiinţa că ceea ce a fost, a construit ceea ce este. Iar de noi depinde să construim ceea ce va fi. E datoria noastră”, spune Dragoş Buhagiar, preşedintele UNITER.

Puteți vedea toate nominalizările pentru cele mai bune creații ale anului trecut și alte premii care vor fi acordate, aici.

Luni, va fi desemnat câştigătorul concursului „Cea mai bună piesă românească a anului 2021”, program susţinut încă de la primele ediţii de Casa Regală a României.

Un moment extrem de aşteptat este premiul de excelenţă oferit in memoriam lui Ion Caramitru, preşedintele UNITER timp de 31 de ani, cel care „a ştiut să construiască pentru semeni, indiferent de piedici. Lui Ion Caramitru îi dedicăm această a 30-a ediţie”, transmite UNITER.

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.