Laetitia Casta, la Festivalul de Teatru de la Sibiu: „Când sunt pe scenă nu simt că sunt privită sau vulnerabilă, ci că eu îi privesc de pe scenă pe spectatori”

Categorii: Actualitate

Celebrul model şi actriţa franceză Laetitia Casta a fost prezentă, la Sibiu, pe scena Filarmonicii de Stat, în cadrul unei conferinţe speciale FITS găzduite de profesorul şi teatrologul Octavian Saiu. Aceasta a fost a doua sa apariţie pe scena de la Sala Thalia, după prima reprezentaţia a spectacolului „Clara Haskil, Preludiu şi Fugă”, joi, 30 iunie, conform News.ro.

În dialogul cu Octavian Saiu, la care publicul a avut acces gratuit, artista a povestit despre începuturile carierei sale de model şi despre reticenţa părinţilor de a-i permite să păşească în această lume strălucitoare. La 16 ani, Laetitia Casta apărea deja pe coperta a trei reviste şi astfel, povesteşte chiar ea, şi-a dat seama că poate deveni un personaj prin intermediul unei fotografii. Asta, în ciuda timidităţii pe care a încercat s-o învingă păşind pe scena de teatru: „Eu cred că timiditatea este o calitate, nu un defect. Când sunt pe scenă nu simt că sunt privită sau vulnerabilă, ci că eu îi privesc de pe scenă pe spectatori.”

Întrebată ce ştia despre Clara Haskil, rolul din spectacolul prezentat la FITS, artista a răspuns că nu avea nicio idee despre personajul pe care urma să-l joace: „A fost o mare descoperire. Nu ascultam muzică clasică, dar acum observ cum creează sensibilitate şi linişte interioară în rândul oamenilor (…) În spectacol am surprins fiecare personaj din viaţa Clarei. Regizorul şi cu mine am încercat să nu pară doar un simplu monolog, ci un film hollywoodian”. 

Despre teatru, Laetitia Casta a spus că permite actorilor să redevină copii: „Acest copil interior trebuie sa fie hrănit, alintat, încurajat să vorbească. Când sunt pe scenă, trebuie să fiu un copil. Copiii sunt prinşi în lumea pe care o joacă, este ceva diferit de munca din fiecare zi. Teatrul este plăcerea jocului, plăcerea de a dărui”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.