FOTO. VIDEO. Ride on Harmony, spectacol inedit de operă cântat pe motociclete la Opera Aperta

Categorii: Operă
Etichete: Cluj, concert, Opera

Pasiunea pentru operă si pentru… motociclete s-au întâlnit ieri pe scena…Opera Aperta din Cluj-Napoca pentru prima dată în România, în spectacolul Ride on Harmony. Pe scena mare din Piata Unirii, joi, 30 iunie, de la ora 21:00, Opera Aperta a propus un concert-experiență, în parteneriat cu Transilvania Bikers, comunitate de motocicliști.

Piața a fost arhiplină de pasionați ai Operei. Intrarea a fost liberă, proiectul Operei fiind sprijinut financiar de sponsori si primarie.

Șase artiști ai Operei Naționale Romane, toti motocicliști pasionați, au schimbat, pentru prima dată, smoking-urile și rochiile de seară cu ținute de bikers, într-un concert cu motoare, lumini puternice si hit-uri internationale. Solistii Florin Estefan (foto, director Operă), Diana Țugui, Iulia Merca, Cristian Mogoșan si Simonfi Sandor au fost acompaniați de celebrul pianist Mihai Diaconescu, cel care a facut deja înconjurul marilor scene ale lumii, începand cu Filarmonica din Munchen, la doar 12 ani. 

Iulia Merca, ieri, pe scena din Piața Unirii

Au fost cântate melodii celebre, internaţionale, reorchestrate, precum „Nel blu di pinto di blu” (Volare), „Maria de Buenos Aires”, „I feel pretty”, „Parla piu piano” din celebrul film „The Godfather”, „My way” sau „Don’t stop me now”, semnat de The Queen.

Artiștii Operei Române din Cluj-Napoca îmbină pasiunea pentru muzică cu cea pentru operă

Ride on Harmony a fost un veritabil drive-in pentru comunitatea moto, ce a putut intra cu motociclete direct pe platoul din piață, dar și pentru cei deschiși să descopere muzica bună într-o abordare unică.

Ride on Harmony:

Regie artistică: Rareș Trifan
Scenografie și conținut video: Magdy Hawash

Diana Țugui – soprană
Iulia Merca – mezzosoprană
Cristian Mogoșan – tenor
Florin Estefan – bariton
Simonfi Sandor – bas

Mihai Diaconescu – pian

Grup de balerini:
Adelina Gribincea
Lucian Bacoiu
Ariana Marcu
Julia Precup
Antonio Cublesan
Marc Ambruș

Coregrafia: Anca Opriș Popdan

Vă oferim un video cu interpretarea tenorului Florin Estefan, director Opera Națională Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.