Festivalul Internaţional de Dans Contemporan „STEPS”, dublă premieră laCluj

Categorii: Actualitate, Dans
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Începutul lunii iunie aduce în premieră în viaţa culturală clujeană o nouă manifestare artistică de calibru: Festivalul Internaţional de Dans Contemporan „STEPS”. Un festival cu producţii de talie mondială dintr-un segment cultural extrem de important, dar aproape absent din peisajul cultural local.

 

Clujul în calitatea lui de (viitor) pol cultural european are nevoie pe scenele lui de puţină energie, de un mix între viziune şi nebunie. Spectacolele pe care le oferim clujenilor în cadrul acestui festival duc Clujul, cu pasi mărunţi dar siguri, spre o înţelegere şi o apreciere mai bună a conceptului de contemporan, un concept mai antrenant decât cel clasic şi mai pe gustul unui public cosmopolit şi cu viziune. Ne propunem să dezvoltăm un eveniment care se adresează clujenilor iubitori de muzică şi dans, să devenim în timp un reper important demn de o Capitală Culturală Europeană, spune Sorin Dan, directorul Festivalului STEPS.

Cele două spectacole eveniment prezentate în premieră pe scena Operei Române, în 6 şi 11 iunie, sunt dedicate atât iubitorilor de dans, cât şi celor neiniţiaţi încă în acest tip de reprezentaţie, oferindu-le şansa să se regăsească într-o exprimare culturală armonioasă şi relaxantă.

Corpul de balet al Operei Române deschide în 6 iunie Festivalul STEPS cu spectacolul de dans contemporan „Amor, amores”, prezentat în premieră mondială, în regia şi coregrafia maestrului Gigi Căciuleanu.

Iar în 11 iunie, în încheierea festivalului, Compania Cisne Negro din Brazilia, una dintre cele mai emblematice companii de dans contemporan din lume, va încânta publicul clujean cu un mozaic muzical şi artistic, într-un spectacol-regal al dansului.

Compania de dans Cisne Negro s-a făcut remarcată în cei 36 de ani de activitate la nivel mondial, prin originalitate, tradiție și inventivitate. Spectacolele lor sunt atent concepute şi mereu îmbunatăţite pentru a fi pe placul unui public exigent în materie de inovaţie artistică.

Indiferent de repertoriul pus în scenă sau de cultura audienţei, reprezentaţiile lor sunt mereu apreciate drept spontane, energice, demonstraţii de virilitate, regal artistic de mare calitate sau o îmbinare armonioasă între tehnică şi artă.

Afis_STEPS CisneNegro

Îniţial, compania s-a format prin colaborarea directorului artistic Hulda Bittencourt cu celebrul grup de balet Cisne Negro Balet Studio din Sao Paulo. De-a lungul timpului au cooptat în echipa lor colaboratori, coregrafi şi dansatori de pe tot mapamondul, uniţi prin dedicare, pasiune şi profesionalism.

Apreciat atât de critici, cât şi de publicul comercial, Cisne Negro, sunt prezenţi la Cluj-Napoca în 11 iunie, după un succes răsunător pe marile scene din Brazilia, Anglia, China, Statele Unite, Canada, Spania, Uruguay, Paraguay, Argentina, Germania, Mozambic, Africa de Sud, Chile și Thailanda.

Biletele pentru spectacolele din cadrul Festivalului Internaţional de Dans Contemporan STEPS se pun în vânzare începând cu data de 16 mai şi pot fi achiziţionate de la Agenţia Teatrală, din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro.

Mai multe informaţii despre festival vor fi prezentate pe pagina oficială a evenimentului: www.facebook.com/StepsDanceFestivalCj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.