UPDATE: Publicația va fi continuată de prestigiosul critic și istoric literar, profesorul Ion Vartic. Fondatoarea și redactorul-șef al lunarului, Marta Petreu, va continua ca redactor, au spus surse din mediul cultural pentru site. Precizăm că Ion Vartic este autorul a sute de dosare literare de excepție, cu multe inedite și dezvăluiri culturale importante în paginile Apostrof-ului, încă de la începutul publicației.

––––––––––––––

Cunoscuta scriitoare Marta Petreu, fondatoarea lunarului de cultură clujean Apostrof, renumită revistă de cultură clujeană, a anunțat că părăsește publicația. Anunțul a fost făcut în paginile ultimului număr al revistei, unde aceasta a publicat un anunț scurt, fără să dea prea multe explicații. Ea scrie că a stat 33 de ani la revistă, și 394 de numere! Dacă ar fi rămas încă 6 luni împlinea…400 de numere. Dar n-a fost să fie.

Această revistă a Uniunii Scriitorilor a fost fondată în 2 aprilie 1990, atunci când poetul Mircea Dinescu, pe atunci președintele Uniunii, a sunat-o pe Petreu și i-a propus înființarea publicației.

Anunțul de retragere al Martei Petreu din ultimul număr al Apostrof

Marta Petreu este una din cele mai mari poete române, romancier de mare forță și un specialist în istoria filosofiei românești. A predat 25 de ani la Facultatea de Filosofie a Universității ”Babeș-Bolyai” iar cărțile ei au avut ecouri puternice și polemici de proporții în mediile culturale. Este multipremiată pentru opera ei.

Vom reveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *