Electric Castle #4 începe cu ziua 0. Ultimele noutăţi de la festivalul care mizează şi pe rock!

Cooltura

Ediţia a patra a Electric Castle începe miercuri  cu ziua 0.

Unul din cele mai aşteptate festivaluri din România şi Europa vine cu noutăţi, cu un look nou şi cu trupe din cele mai diverse. Inclusiv trupe de rock alternativ/hardcore/deathcrore, cum ar fi faimoasele Enter Shikari, Bring me the Horizon, românii de la Coma sau Alternosfera. Avem şi…post rock cu islandeziii de la Sigur Ros, headlineri anul acesta, la prima apariţie în România.

Pentru  început organizatorii au schimbat totul în festival, au rearanjat toate scenele, cele şapte scene dar şi campingul şi intrarea.

harta auto
Harta auto a festivalului

Nu se mai  ajunge la Palatul Bannfy de la Bonţida, comuna clujeană unde are loc festul, decât cu autobuzele care pornesc din 30 în 30 minute de la, atenţie, o altă noutate, vechea  Sală Sporturilor „Horia Demian”.

Cu maşinile personale se ajunge pe ruta Răscruci-Bonţida unde parcări cu 4000 de locuri aşteaptă festivalierii. De fapt există 3 parcari în festival. Una este cea de lînga pod, cunoscută de anul trecut, altele  două sunt dinspre intrarea în  satul Răscruci.

De asemenea se poate ajunge cu trenul cu doar 5 lei biletul dar drumul face 40 minute pînă în gara din comună.

Reamintim că un abonament costă 399 lei iar un bilet pe zi 159 de lei.

electric
Noua intrare în Electric Castle (c) pagina festivalului de Facebook

Prognoza e, culmea, spune Andi Vanca, PR Managerul festivalului, de ploaie deşi marţi şi miercuri e caniculă.

” Suntem pregătiţi pentru orice. S-au refăcut toate aleile, sunt pietruite, inclusiv în camping. De asemenea, avem pregătit fîn, rumeguş, şi binenţeles foarte multe deck-uri de lemn. De data asta nu vor fi probleme ca anul trecut. De asemenea, pe parte de alimentaţie avem 28 de vendori de mâncare, tot ce îţi doreşti, de la mâncare indiană la cea mexicană. Recomandăm festivalierilor să vină cu haine groase, cu cizme de cauciuc pentru orice eventualitate dar sperăm ca vremea să ţină cu noi. Am pregătit multe noutăţi, sper să le placă”, a spus Vanca, astăzi, la o emisiune a  canalului Adevărul Live.

Rockul, surpriza ediţia a patra a Electric Castle

Ediţia din 2016 e prima care pune  un  accent serios pe zona de rock/metal.

Vin două nume mari, Enter Shikari şi Bring me the Horizon, ambele trupe britanice din zona alternativ/hardcore/deathcore. 

Foarte aşteptate sunt aceste trupe aflate în mare vogă, cu showuri electrizante. Combinaţia de clape, riffuri, un mod de a fi foarte british dar mai ales muzica au propulsat cele două trupe în topurile fanilor rock.

Enter Shikari concertează vineri, de la ora 21.00  iar Bring Me The Horizon….duminică de la 23.25.

O altă revelaţie, o trupă aşteptată, sunt finlandezii de la Sigur Ros, trupă de…post-rock, aflată în premieră în România. Concertul lor are loc joi de la ora 21.55

Rock românesc la înălţime!

Urma, Coma, Firma, Alternosfera sunt trupele româneşti de rock invitate la Electric Castle.

Programul lor îl puteţi vedea AICI

Ministrul Culturii vine la Electric Castle!

Ministrul Culturii, Corina Șuteu, vine joi, 14 iulie, la Electric Castle, pentru a conecta cultura alternativă și Cumințenia Pământului. Brâncuși e viu.

Poster ElectricCastle & Cumintenia Final

 “Mă bucur să merg la Electric Castle și să beneficiez de sprijinul festivalului pentru Cumințenia Pământului. Întâlnirea dintre un artist care a revoluționat arta modernă — Brâncuși — și cultura alternativă, dintre cultură și popcult, merită să aibă loc. Cumințenia Pământului este o resursă fundamentală de creativitate a României și, cu ajutorul vostru, va fi păstrată aici, în circuitul muzeal, accesibilă pentru toți cei care își doresc să o privească și să o cunoască. Ceea ce are ea de oferit este la fel de relevant azi ca în vremea în care a fost gândită de Brâncuși, a declarat Corina Șuteu, Ministrul Culturii.

Cuminţenia Pământului a fost realizată de Constantin Brâncuși în 1907 și aparţine patrimoniului cultural naţional, fiind încadrată în categoria Tezaur. Creată în același an în care Picasso transforma pictura prin lucrarea Domnișoarele din Avignon, Cumințenia Pământului este cea care a schimbat sculptura modernă în Europa.  Este singura lucrare asupra căreia Brâncuși nu a revenit cu variante sau finisaje, considerând-o perfectă de la prima intervenție creativă asupra blocului de piatră și totodată ultima sculptură a artistului pe care statul român o mai poate recupera la ora actuală.

 “Electric Castle Festival a creat, în cei patru ani de existență, o comunitate puternică, unită de muzică, dar și de dorința noastră de a conserva și promova unul dintre cele mai frumoase obiective istorice din Transilvania. Suntem siguri că publicul se va regăsi și în mesajul transmis de campania «Brâncuși e al meu». E un moment perfect pentru ca ei să se implice și să își poată aduce propria contribuție”,  a afirmat Mihai Păun, director executiv Electric Castle Festival.

Dacă acum mai bine de un secol România te chema să “Dai un leu pentru Ateneu!”, în 2016 vă rugăm să „Dați acuși pentru Brâncuși!”

Puteți oricând să donați la Electric Castle cu ajutorul brățării speciale primite de la organizatori în punctul special amenajat în festival. Mai multe informații găsiți pe site-ul www.brancusiealmeu.ro.

În prezent, Cumințenia Pământului este în proprietatea moștenitorilor arhitectului Gheorghe Romașcu, care a cumpărat opera de artă de la Constantin Brâncuși în anul 1911. În cazul în care statul român nu reușește să recupereze această lucrare, ea va intra în posesia unuia dintre colecționarii privați dispuși să o cumpere, riscând să nu mai fie accesibilă publicului larg.

Electric Castle a intrat pentru a treia oară consecutiv în finala competiției European Festival Awards, la categoria Best Medium Sized Festival, ceea ce îl face unul dintre cele mai importante evenimente muzicale din Europa de Est.

Spotul de promovare a campaniei de donaţie AICI.

Modalitatea de intrare, despre noile brăţări de acces şi facilităţi puteţi citi AICI

Programul complet al festivalului AICI

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *