Discuții pasionante la Electric Talks

Actualitate Esenţial

O serie de întâlniri cu invitați interesanți a programat festivalul Electric Castle sub titulatura Electric Talks.  Discuții despre smart living, valori, respect pentru patrimoniu și viitorul alegerilor sustenabile.

Programul Ec Talks:

20 iulie (12:00 – 16:00)

12:00 – 12:45   prof. László Rákosy
Profesorul László Rákosy va dezvălui povestea captivantă a fluturelui Maculinea, descoperit în dealurile Clujului, și a ciclului său de viață unic. Alături de Mihai Giurgiu de la Asociația Ținutul Fluturelui Albastru, discursul lor promite o călătorie fascinantă.

13:00 – 13:45   Comunitatea 156 coordonată de Georgian Mazerschi
Sergiu Georgian Mazerschi, un profesor pasionat de artă de la Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj, a fondat Comunitatea 156, transformând teoria de clasă în creativitate reală.

14:00 – 14:45   Alexandru Negrea
Primul om din România care a condus un departament Social Media într-o corporație (în 2010), în prezent trainer în digital marketing și o autoritate importantă în adresarea impactului Inteligentei Artificiale în marketing și comunicare

15:00 – 15:45   Dumitru Gorzo
Este un artist plastic român, originar din Ieud, Maramureș, dar care creează în Brooklyn. Lucrările sale, deseori reflectând viața politică și societatea, îl poziționează împotriva izolării în artă, iar viziunea sa parodică asupra problemelor societății românești îl face un artist controversat.

Moderator: Vlad Tăușance

21 iulie (12:00 – 15:00)

12:00 – 12:45   Monica Barbovschi
Asociația clujeană C.A.R.E., reprezentată de Dr. Ana Tamaș, specialistă în gen și Dr. Monica Barbovschi, sociolog și fondatoarea primei comunități non-monogame, promovează interacțiuni bazate pe consimțământ, egalitate de gen și diversitate.

13:00 – 13:45   Dora Gaitanovici
Dora Gaitanovici este o cântăreață, compozitoare și instrumentistă română din București. La 18 ani a participat la Vocea Română și la Festivalul Cerbul de Aur. Ea a fost una dintre finaliste în selecția națională a României pentru Eurovision Song Contest 2022, ajungând pe locul trei și pe primul loc la televot.

14:00 – 14:45   Ruth Borgfjord & Adina Lupu – Queer Sisterhood
Queer Sisterhood este o organizație care reprezintă persoanele LGBTQIA+ din zona Cluj.

Moderatori: Oana Dimofte și Mihai Lukacs

22 iulie (12:00 – 15:00)

12:00 – 12:45   Cristian Delcea
Co-fondator al portalului de investigații Recorder, Cristian Delcea are o experiență de aproape 20 de ani în presă, fiind fost reporter la Evenimentul zilei și la Adevărul.

13:00 – 13:45   Kornelia Binicewicz
Kornelia Binicewicz, DJ și antropolog cultural polonez, a fondat Ladies on Records pentru a evidenția contribuțiile femeilor la muzica decadelor trecute. Trăind lângă Istanbul, ea explorează muzica turcă feminină neglijată precum „Turkish Ladies” și „Uzelli Psychedelic Anadolu”.

14:00 – 14:45   Mihai Dinu
Jurnalist specializat pe muzică, Mihai Dinu are unul dintre cele mai ascultate podcast-uri de specialitate, This Is Eclectic.

Moderatori: Oana Dimofte și Mihai Lukacs

23 iulie (12:00 – 16:00)

12:00 – 12:45   Irvine Welsh
Romancier scoțian, dramaturg și scriitor de nuvele. Romanul său din 1993, „Trainspotting”, a fost transformat într-un film cu același nume. De asemenea, a scris piese de teatru și scenarii și a regizat mai multe scurtmetraje, iar în ultimii ani a devenit și creator de muzică electronică.

13:00 – 13:45   Maia Morgenstern
Este actriță de film, radio, teatru, televiziune și voce, directoarea Teatrului Evreiesc de Stat și actriță și cântăreață în limba idiș. A colaborat cu actori și producții de renume, precum „Patimile lui Iisus”, în regia lui Mel Gibson.

14:00 – 14:45   Alex Tocilescu prezentat de Cărturești
Este scriitor, jurnalist și muzician român. În 2010 începe să publice articole pentru cotidianul România Liberă. Ulterior, se va dedica unei cariere în publicitate (copywriter). Publică, de-a lungul anilor, mai multe volume de proză scurtă și două romane, iar în 2016 debutează ca dramaturg.

15:00 – 15:45   România, te iubesc!
Emisiunea „România, te iubesc!” pune în discuție teme sociale importante, aducând în atenția publicului subiecte precum inegalitățile sociale, mediu, sănătate sau drepturile omului. Paula Herlo, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu, Rareș Năstase și Cristian Leonte documentează și prezintă poveștile care adesea trec neobservate.

Moderatori: Vlad Tăușance și Mihai Lukacs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *