Actorii Marian Râlea şi Sorin Leoveanu, angajaţi la Teatrul Naţional Cluj

Cunoscuţii actori Marian Râlea şi Sorin Leoveanu au fost angajaţi din această stagiune la Teatrul Naţional Cluj (TNC), a anunţat astăzi directorul TNC, regizorul Mihai Măniuţiu. Acesta a mai angajat două tinere actriţe.

„Voi încerca să întăresc trupa noastră de teatru, care e oricum una solidă, gen muşchetari, unul pentru toţi şi toţi pentru unul. Cei doi actori au mai jucat la TNC, nu sunt nişte necunoscuţi, Marian Râlea va face un spectacol din două pe care le-a jucat la noi iar Sorin Leoveanu mi-a cerut să joace un timp la sala studio Euphorion din motive emoţionale, psihologice. El a fost Hamletul lui Vlad Mugur şi deocamdată nu doreşte să se întoarcă pe scena mare. Îi respect dorinţa dar o să îl vedeţi la anul şi acolo” a spus Măniuţiu.

sorin-leoveanu
Actorul Sorin Leoveanu

Măniuţiu a mai anunţat că a fost pusă la punct sala Art Club, de vizavi de TNC,  unde se vor juca în intervalul octombrie-decembrie 15 spectcole. Sala are o capacitate de 40-80 de spectatori. Tot la Art Club vor avea loc întâlniri între regizori şi actori clujeni şi public.

„Încerc să promovez 20 de tineri actori, din care 10 vor fi fidelizaţi pentru TNC. Promit asta. Va fi un fel de scală, joci la Art Club întâi, după aceea la sala studio Euphorion apoi la Sala Mare. Cine are valoare poate face saltul în şase luni. Îi voi sprijin pe tineri dar caut să fie compatibili cu echipa. Cine vine cu aere de vedetă nu are ce căuta, toţi trebuie să fie  ca la volei, şi aruncători şi marcatori” a mai spus Mihai Măniuţiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.