Demonstrație de Fluid Art la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Categorii: Vizual
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Muzeul Etnografic al Transilvaniei vă invită vineri, 20 august 2021, ora 17-19, la evenimentul intitulat demonstrație de Fluid Art, realizat în colaborare cu artista Adriana Groza.

Evenimentul va avea loc la sediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei (Palatul Reduta, str. Memorandumului nr. 21).

Adriana Groza este un artist vizual româno-american. S-a născut în Cluj-Napoca, dar s-a stabilit în urmă cu mulți ani în Statele Unite împreună cu familia, iar în prezent locuiește și lucrează în Hamilton, New Jersey. Creează tablouri abstracte, folosind vopsele acrilice fluide, pe care le manipulează pe pânză în diverse moduri, utilizând o varietate de unelte, dar nu pensule.

„Sunt deosebit de încântată să execut o Demonstrație de Fluid Art în orașul meu natal, Cluj-Napoca, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, să îmi aduc pasiunea înapoi acolo unde sunt rădăcinile mele sa execut o Demonstrație de Fluid Art in orașul meu natal, Cluj-Napoca, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, să aduc pasiunea înapoi acolo unde sunt rădăcinile mele, și o parte din energia mea pozitivă comunității din mijlocul căreia am plecat în urmă cu mulți ani. Cu acest eveniment, aspir să inspir publicul tânăr, și nu numai, să își urmeze darurile naturale, instinctul pasiunilor și visurilor lor, să muncească cu sârguință și dedicație, să învețe continuu și să își îmbunătățească mereu metodele și procedeele; mai mult decât atât, să nu abandoneze.

Arta mea este un mod de „auto-vindecare”, introspecție și o modalitate de a explora o înțelegere a timpului și materiei. Intru în studio, lasând deoparte constrângerile programului zilnic sau ale rutinei, cu încredere deplină în procesul meu de lucru. O pânză albă, diferite vopsele pe care le diluez la viscozitatea de care am nevoie, câteva instrumente și tehnici neconvenționale de manipulare a vopselelor. Acestea sunt uneltele mele. Aplic culoarea de fond, apoi îmi las sentimentele și imaginația să curgă în voie împreună cu vopselele. Nu le domin și nici nu le restricționez. Ideile care se repetă în lucrările mele se conectează adesea cu interpretarea timpului și materiei, văzute din perspective antagonite. Ar putea fi o scenă calmă și atemporală pe o plajă, unde importalizez momentul unic și ireplicabil al unui singur val care-și revarsă spumele pe nisim, sau un cadru în existența efemeră a unei flori sau creaturi. La început, e posibil să am o idee sau concept în minte, ori poate sunt preocupată de gândurile mele, sau poate trăiesc în acel moment. Treptat, mă integrez și mă regăsesc în mișcarea fluidă a vopselelor de pe pânza din fața mea. Nu exista presiune sau constrângeri, doar libertatea de a observa momentul prezent, de a evolua cu el, deconectată de orice presiuni ale lumii exterioare. Timpul își pierde dintr-odată semnificația reală și pot invita posibilitățile. Sunt complet deschisă să aduc la lumină ceea ce apare în fața mea pe panză. În acest sens, sunt adesea creator și spectator în timpul creației. Certitudinea existenței într-un spațiu care a fost și va rămâne aici milenii înainte, și după venirea și plecarea mea, îmi dă voie să mă ancorez și să trăiesc în acel moment, să îl trăiesc complet. Cele mai bune lucrări ale mele sunt active și evoca mișcarea în spațiu, ieșind sau intrând în spațiu pentru privitori. Îmi face plăcere să îmi împărtășesc cu publicul propriile gânduri și sentimente legate de arta mea, sau să dau fiecaruia libertatea de a-și construi propriile impresii și emoții. Consider energizante conversațiile legate de sentimente, ideologie, tehnică sau materiale generate de contemplarea picturilor. A împărtăși în acest fel arta, din punctul meu de vedere, îi completează întreaga valoare.

Incepând de la mijlocul anului 2019, am expus public creațiile mele în galerii și alte spații iubitoare de artă (Princeton, Trenton, New York City, New Hope etc.), am pictat live în cadrul a numeroase evenimente și în 2021 am lansat un workshop All Inclusive (A Fluid Art Experience) în galeria proprie, care se bucura de căutare și succes. Multe dintre tablouri au fost achiziționate de colecționari individuali sau corporații, cel mai recent, picturi care au fost cumparate de Statul New Jersey, pentru noile clădiri ale Departamentului de Sănătate și Taxe, din Trenton, NJ, în urma unui proces riguros de selecție.”

 

Un răspuns

  1. La UniCante n’ati fost niciunul. Au niste voci angelice de mi’au dat lacrimile. Suna ca si Karl Jenkins Adiemus. Sigur, ca de obicei, la vreo doi tzarani din public tot le’au mai sunat tare telefoanele in timpul concertului dar au trecut mai neobservate ca la Sissy la Opera maghiara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.