Criticul Iulia Popovici a lansat la Cluj primul ghid despre teatrul independent

Categorii: Carte, Esenţial

Criticul de arte performative Iulia Popovici, de la revista „Observator Cultural” și-a lansat, sâmbătă seara, în cadrul Festivalului Temps Dimage, ghidul despre teatrul independent din România.

Volumul lansat la Fabrica de Pensule  se numește „Elefantul din cameră. Ghid despre teatrul independent din România”. Acesta a apărut la editura clujeană Ideea Design&Print si costa doar 9 lei. Este compusă din 8 capitole și bibliografie selectivă.

img_1973
Iulia Popovici și-a lansat cartea despre teatrul independent la Cluj

 

Iulia Popovici și-a lansat cartea în limba engleză datorită numărului mare de invitați străini de la festival.

„Volumul este concentrat aproape exclusiv asupra a ccea ce eu numesc drept contribuția fundamentală, până acum, a teatrului independent asupra scenei din România, în termeni de estetică, proces de lucru și relație spectatorială: practicile și tehnicile documentare, sub formele lor sociale, politice, educaționale, comunitare. Și nici această arie nu o epuizează (nici nu încearcă, nici nu poate), sfârșind astfel prin a fi nedreaptă cu mai toată lumea de pe scena independentă. dar nu e decât prima mea carte despre independenți.”, a scris Popovici pe coperta 3 a cărții.

Ce a spus la lansare puteți vedea aici:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.