Clujeanul Laszlo Alexandru, singurul scriitor clujean dublu nominalizat la Premiile Uniunii Scriitorilor

Carte
 
Scriitorul clujean Laszlo Alexandru, membru al filialei Uniunii Scriitorilor, 
este singurul dublu nominalizat la Premiile naționale ale Uniunii Scriitorilor, anunță cea mai importantă publicație a  Uniunii, România Literară.
 
Laszlo este nominalizat la Premiile Uniunii Scriitorilor la categoria Premiul Special, cu  Lectura lui Dante,  Editura Cartier, Chișinău, 3 vol., 1.968 pag., o carte monumentală la care acesta a lucrat zece ani!
 
De asemenea este nominalizat la categoria Cartea de traduceri din literatura universală, cu „Nuvele pentru un an” de Luigi Pirandello (Editura Ecou Transilvan Cluj-Napoca, din cele 6 vol., 1.776 pag., sînt selectate volumele 3-4, apărute în anul respectiv).
 
Scriitorul Laszlo Alexandru predă italiana la Colegiul Național ”George Barițiu” din Cluj-Napoca.
 
Iată și cărțile nominalizate:
Reamintim ca siteul Clujul Cultural i-a acordat lui Laszlo Alexandru în iulie 2020, în cadrul Premiilor Clujul Cultural premiul pentru Eseu pentru o carte dedicată lui Mihail Sebastian.
 
Alți cinci clujeni nominalizați la premiile US
 

Poeta Hanna Bota este nominalizată la Carte de Poezie, cu 33+3. Poemele copilăriei, Editura Școala Ardeleană, Florina Ilis la Cartea de Proză cu Pandemia veselă și tristă, Ed. Polirom, Irina Petraș cu Ochii minții, Ed. Școala Ardeleană, Adrian Papahagi cu Shakespeare interpretate de Adrian Papahagi. Sonete/Romeo și Julieta, Ed. Polirom și Adrian Mureșan cu Vîrstele subversiunii. N. Steinhardt și deconstrucția utopiilor, Editura OMG, Alba Iulia, 2020.

 

 

5 thoughts on “Clujeanul Laszlo Alexandru, singurul scriitor clujean dublu nominalizat la Premiile Uniunii Scriitorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *