La Reactor se servesc „Proteine Fluorescente”

Categorii: Teatru
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Premiera spectacolului de teatru intitulat „Proteine Fluorecente” de Alexandrar Pâzgu, regia Leta Popescu, cu: Alexandra Caras, Bianco Erdei, Cătălin Filip, Oana Mardare, Doru Taloș.

Spectacolul are loc luni, 14 noiembrie, ora 19:00 la Reactor de creație și experiment., str. Petofi Sandor 4.

14199758_1038684899578421_6148863445196061823_n

Producție realizată de către Reactor de creație și experiment  în cadrul proiectului Drama 5 – rezidențe de scriere dramatică

„Proteine fluorescente” este o propunere scenică, un eseu performativ pe tema orașului, a tânărului care trăiește în oraș, a întâlnirii dintre structurile citadine și uman în România. În același timp, textul reprezintă încercarea autoarei de a practica dramaturgia ca mod de gândire sau de a gândi lumea prin scris – ambele într-un registru performativ. Ce e dincolo de critica sistemului în care trăim și care ne definește ca persoane? Cum pot să înțeleg lumea din jurul meu nu ca subiect, ci ca parte dintr-un sistem a cărei logică nu o decid eu? Cum putem să povestim azi povești în teatru fără personaje, fără conflict, fără dialog?

Textul a fost scris ca o cercetare și documentare artistică a orașului Cluj, pe parcursul lunii iulie 2016, când autoarea a participat la rezidența de scriere dramatică Drama 5.

Proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.