La Reactor se servesc „Proteine Fluorescente”

Categorii: Teatru

Premiera spectacolului de teatru intitulat „Proteine Fluorecente” de Alexandrar Pâzgu, regia Leta Popescu, cu: Alexandra Caras, Bianco Erdei, Cătălin Filip, Oana Mardare, Doru Taloș.

Spectacolul are loc luni, 14 noiembrie, ora 19:00 la Reactor de creație și experiment., str. Petofi Sandor 4.

14199758_1038684899578421_6148863445196061823_n

Producție realizată de către Reactor de creație și experiment  în cadrul proiectului Drama 5 – rezidențe de scriere dramatică

„Proteine fluorescente” este o propunere scenică, un eseu performativ pe tema orașului, a tânărului care trăiește în oraș, a întâlnirii dintre structurile citadine și uman în România. În același timp, textul reprezintă încercarea autoarei de a practica dramaturgia ca mod de gândire sau de a gândi lumea prin scris – ambele într-un registru performativ. Ce e dincolo de critica sistemului în care trăim și care ne definește ca persoane? Cum pot să înțeleg lumea din jurul meu nu ca subiect, ci ca parte dintr-un sistem a cărei logică nu o decid eu? Cum putem să povestim azi povești în teatru fără personaje, fără conflict, fără dialog?

Textul a fost scris ca o cercetare și documentare artistică a orașului Cluj, pe parcursul lunii iulie 2016, când autoarea a participat la rezidența de scriere dramatică Drama 5.

Proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.