Concurență pentru funcția de rector al Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima”. Câștigă Jucan un nou mandat?

E vacanță pentru studenți dar nu și pentru cadrele didactice de la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima”. Ele vor fi chemate la început de toamnă să aleagă un nou rector. Fostului rector Vasile Jucan (foto) i-a expirat mandatul în martie,  i-a fost prelungit de Minister ca interimar apoi acesta „s-a demisionat” strategic, acum e președinte al Senatului AMGD, iar din această postură poate candidat din nou la funcția de rector pe data de 3 septembrie. Jucan e principalul candidat și politic vorbind este un apropiat de aripa clujeană PDL din actualul PNL, adică de aripa care conduce de fapt filiala clujeană și…Clujul.

Jucan poate pune la butoniera de fost rector în două mandate o realizare mare, demararea noului campus cu sediu cu tot a Academiei de Muzică, lansată cu surle și trâmbițe în aprilie așa cum am scris atunci. 

Jucan este profesor universitar la AMGD și cântă în Cvartetul Transilvan.

Contracandidat, așa cum ZiardeCluj.ro a scris este tenorul Marius Budoiu de la Opera Română, cadru didactic al Academiei de Muzică, fost director al Operei.

Clujul Cultural a contact si discutat cu surse din Academie. Prima șansa o are de departe Jucan, a cărei influență și relații la multe nivele sunt mai mari decât ale lui Budoiu. O șansă are și tenorul.

Ma există, spun sursele, și un al treilea pretendent, solistul Mircea Neamț Gilovan, cântă la trombon, este profesorul la AMGD și instrumentist în Filarmonică.

Urmează să se depună dosarele de candidatură.

În cele din urmă, pe 3 septembrie,  o să voteze cadrele didactice ala AMGD, reprezentanții studenților și se va alege astfel noul rector al Academiei de Muzică.

Un răspuns

  1. Cum o cheama pe profesoara de acolo care venea la Festivalul de muzica de la Miercurea Ciuc si la orice de profil si din Zilele maghiare la Cluj?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.