Cărţi despre film, lansare la TIFF 2013

Categorii: TIFF.13
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print
In cadrul TIFF 2014, vor avea loc o serie de lansări de carte, anunţă siteul oficial al festivalului.

Joi, 5 iunie, de la 15.00, respectiv 15.30, vor fi prezentate „Romanian New Wave Cinema: An Introduction” (Ed. McFarland, SUA), o lucrare amplă care pune filmul românesc în contextul european, semnată de Doru Pop, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, și „O istorie subiectivă a tranziției filmice” (volumul al III-lea), a criticului Valerian Sava.

Tot pe 5 iunie, în debutul Zilelor Filmului Românesc, la TIFF Lounge va fi lansat oficial setul de DVD-uri „Radu Gabrea. Biografia unei opere”, care cuprinde cele mai recente șapte filme ale sale.

Pe 6 iunie, la aceleași ore, vor fi lansate volumele „Cinematografiștii”, al istoricului de film Bujor T. Rîpeanu, care conține 2345 de nume legate de cinema-ul autohton, și „Cei de dincolo”, un album de benzi desenate creat de George Drăgan și Alex Talambă și publicat de Mandragora.

Sâmbătă, 7 iunie, de la ora 12:00, istoricul de film Dominique Nasta, de la Universitatea din Bruxelles, va vorbi despre „Contemporary Romanian Cinema – The History of an Unexpected Miracle”, prima lucrare amplă în limba engleză despre Noul Cinema Românesc.

 Pe 7 iunie, regizorul Dan Chișu își va prezenta pe DVD filmul Și caii sunt verzi pe pereți.

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.