FOTO. Curiozitatea a scos clujenii la Noaptea Muzeelor

Categorii: TIFF.13

Nimic nou sub soare. Mii de clujeni la Noaptea Muzeelor, care s-a desfășurat și în acest an la Cluj-Napoca ca și în toată Europa. Evenimentul a fost inițiat de Ministerul Culturii francez si a prins foarte bine asfel ca sute de mii de europeni iau cu asalt pentru cateva ore muzeele.

Câți dintre ei se mai întorc în alte zile, aceasta e întrebarea…Un excelent punct de vedere, pe care îl împărtășim despre ipocrizia vizitatorului ocazional a scris jurnalistul Florin Ghioca AICI

Evenimentul Noaptea Muzeelor a aut loc în seara zilei de sâmbătă, 18 mai. Ediția actuală a oferit o paletă mult mai generoasă decât în alți ani, de la muzee clasice, la centre culturale și universități, până la spații neconvenționale. Un număr de 9 instituții culturale și-au dat mâna și le-au pregătit clujenilor și turiștilor nu mai puțin de 20 de locații care vor putea fi accesate gratuit. Participanții au avut la dispoziție numeroase expoziții permanente și temporare. Totodată, o parte dintre instituțiile culturale clujene au oferit publicului momente artistice.

Videomapping la Turnul Croitorilor. Foto Tia Sârca

La Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei (MNIT) au venit sute de curioși să vadă oferta acestuia și momentul artistic medieval.

MNIT arhiplin. Foto Felix Marcu, director, pagina personală de facebook.

La H33 a fost vizionată expozitia din underground despre… undergroundul din Germania anilor 80.

Expozitie la H33

Lume multă a fost și la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, la sediul central.

Vom reveni cu cifre totale de audiență care, pe surse, sunt mai mari ca anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *