Album unicat cu fotografii cu balerini, lansare la Cluj

Categorii: Actualitate, Dans
Etichete: album, balet, Cluj

Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca și fotograful  Paul Daniel Schneider prezintă publicului iubitor de fotografie și artă un album de artă fotografică, unic în România.

Este vorba despre albumul semnat de fotograful Paul Daniel Schneider, intitulat „Baletul – trupul muzicii“, o colecție de fotografie de balet, care prezinta în imagini tinere și tineri balerini, elevi ai Liceului de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia” din Cluj-Napoca.

Lansarea acestui album va avea la loc duminică, 29 aprilie 2018, la Casa de Cultură a Studenților,  sala Europa, orele 14:00 – 17:00.

În paginile albumului se regăsesc și lucrări de desen realizate în diverse tehnici, reprezentând de asemenea balerinele și balerinii mai sus amintiți, lucrări realizate de tineri artiști elevi ai Liceului de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca.

Scopului albumului „Baletul – trupul muzicii” este acela de a promova imaginea tinerilor balerini și artiști plastici în drumul lor către desăvârșirea profesională, în egală măsură însă promovarea artei fotografice.

 


Albumul cuprinde 115 fotografii cu balerine și balerini executând mișcări grațioase din diverse opere de balet, fotografii realizate atât în studio cât și pe străzile Clujului. Pentru realizarea acestor fotografii și-a dat concursul marea doamnă a baletului românesc, fostă prim-balerină a companiei Teatrului de Balet „Oleg Danovski” din Constanța, maestru coregraf al companiei de balet a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, doamna Felicia Șerbănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.