A murit renumitul epigramist Eugen Albu, de la Cenaclul Epigramiştilor Clujeni ,,Satiricon”

Categorii: Actualitate, Carte
Astăzi, 22 ianuarie 2022, a trecut la cele veșnice epigramistul Eugen Albu, preşedintele Cenaclului Epigramiştilor Clujeni ,,Satiricon”.
Acesta s-a născut la 27 aprilie 1940, la Geoagiu de Sus, judeţul Alba. A urmat Liceul teoretic din Alba Iulia și Şcoala Tehnică Sanitară de la Sibiu, pe care a absolvit-o în 1962. Și-a început activitatea la Mediaş, în calitate de asistent medical, iar apoi s-a stabilit la Cluj, unde a muncit în aceeași calitate până la pensionare.
Înzestrat cu un ascuțit spirit de observație și cu un umor fin, a publicat de-a lungul vieții peste 2.000 de epigrame, cuprinse atât în volume proprii, cât şi în volume colective sau antologii. Printre acestea se numără „Epigrame” în 1995, „Mi-e inima o epigramă” în 2001, „Moş Crăciun cu T.V.A.” în 2002, „Trădarea lui Hipocrat” în 2004, „Mare e grădina ta, Doamnă” în 2007, „Clepsidra cu iluzii” în 2009 și „În cursul zilei de azi noapte” în 2012. În anul 2013, a publicat lucrarea intitulată ,,Cvadriga cu Pegaşi”, realizată în colaborare cu Dan Căpruciu de la Galați și cu epigramiștii Ion Diviza şi Gheorghe Bâlici, de la Chișinău.
La concursurile de umor, a dobândit peste 130 de premii. Eugen Albu se numără printre organizatorii celor 20 de ediții ale Festivalului intitulat ,,Eterna Epigramă”, desfășurate în Cluj-Napoca.
Eugen Albu a fost membru al Uniunii Epigramiştilor din România.
În anul 2011, a fost distins cu titlul de „Senior al Cetăţii Cluj”, iar un an mai târziu, cu cel de „Cetăţean de onoare al comunei Geoagiu de Sus”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.