Circa 80.000 de clujeni și turiști au participat la „Noaptea Europeană a Muzeelor” – eveniment prin care instituțiile de cultură, universitățile și organizații de profil din oraș și-au deschis porțile pentru vizitatori.

Expoziţiile permanente, cât și cele temporare, expozițiile tematice, elementele de istorie, cultură și cele de inovație au stârnit atenția publicului clujean care a vizitat cele 25 de locații din Cluj-Napoca și județul Cluj.

De precizat că două muzee nu și-au respectat orarul, iar la ora 21.00 erau închise, e vorba de Muzeul David Prodan și de Muzeul Holocaustului din Transilvania de Nord, au declarat martori oculari care au vrut să intre la cele două muzee, printre care și reporteri ai siteului.

Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment european desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 19-a ediție. La nivel local, „Noaptea Europeană a Muzeelor” este un eveniment coordonat de Serviciul Public pentru Administrarea Obiectivelor Culturale prin Centrul de Cultură Urbană Cluj-Napoca și sprijinit de Primăria Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *