32 spectacole în cadrul Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck”

Categorii: Special, Teatru

Cea de-a 15-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck” va aduce la Cluj 22 de titluri și 32 spectacole puse în scenă de artiști din toată țara și de trupe de teatru din Rusia, Danemarca, Ungaria, Republica Moldova sau Slovenia.

Manifestările vor avea loc între 17 și 21 octombrie pe scenele Teatrului de Pupuși „Puck” din Cluj-Napoca, a Casei de Cultură a Studenților, precum și la ZUG.zone, Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, Cinema „Dacia”, Teatrul Național „Lucian Blaga”, Opera Maghiară sau Turnul Croitorilor.

„Faptul că festivalul a ajuns la cea de-a 15-a ediție este un moment important pentru Teatrul de Păpuși „Puck”. Este rezultatul unei munci intense, a unor eforturi foarte mari, în ani foarte grei, datorită cărora publicul de la Cluj a avut parte de fiecare dată de spectacole minunate prezentate de artiști din toată lumea. Îi așteptăm cu drag pe micii noștri spectatori la festivalul din acest an, se bucure de lumea poveștilor, să trăiască magia spectacolului cu păpuși și marionete”, declară Emanuel Petran, directorul Teatrului de păpuși „Puck”.

afis-presa

Juriul competiției acestei ediții a festivalului este condus din Slobodan Markovic (organizator al unor festivaluri internaționale de profil) și este format din dr. Eugenia Sarvari (teatrolog), lect. Univ Dr. Katona József, prof. univ. dr. Ovidiu Pecican (dramaturg), și dr. Epaminonda Tiotiu (scenograf).

 Luni, 17 octombrie de la orele 10 și 11.30 – Teatrul „Merlin” Timișoara va prezenta spectacolul „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” la Casa de Cultură a Studenților (CCS) din Cluj-Napoca. De la 9.30 și 11.30 Trupa „Arcadia” a Teatrului ”Regina Maria” din Oradea va juca la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca piesa „Stan Bolovan”. De la 10 și 11.30, instituția clujeană va prezenta la ZUG.zone spectacolul non-verbal „Mimórozart”. Cinema „Dacia” din Mănăștur va găzdui în aceeași zi, de la ora 10 spectacolul „Cântă, greiere!”, prezentat de Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță” din Chișinău. Aceeași locație va găzdui de la ora 18 spectacolul „Ever After”, de la Teatrul Municipal Baia Mare.

 

Marți, 18 octombrie, festivalul continuă cu „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele”, adus la Cluj de Teatrul „Țăndărică” din București, programat pentru orele 9.30 și 12 la Teatrul Național „Lucian Blaga”. Academia de Muzică „Gheorghe Dima” va găzdui de la 9.30 și 11.30 spectacolul „Crăiasa Zăpezii”, prezentat de Teatrul pentru Copii şi Tineret „Ariel” din Târgu Mureş. Cei de la AnimArt vor juca de la ora 10 „Crăiasa Zăpezii” la Teatrul de Păpuși „Puck”. De la aceeași oră, la Cinema „Dacia” din Mănăștur, teatrul clujean va prezenta spectacolul „Frumoasa din pădurea adormită”. Artiștii Teatrului „Vojtina” din Debrecen, Ungaria, vor prezenta de la ora 11, piesa „Vă rog să mă salvați!” (spectacol în limba maghiară), la Opera Maghiară. Compania Kvam din Sankt Petersburg, Rusia prezintă la Teatrul de Păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca spectacolul non-verbal „Cum poți să faci totul din nimic”, de la ora 18.

Miercuri, 19 octombrie, de la 9.30 și 11.30, cei mici sunt așteptați la spectacolul „Mica sirenă”, prezentat de Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluțul de mare” din Constanța pe scena Teatrului Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca. De la ora 10 și 12, la Teatrul de Păpuși ”Puck” se va juca spectacolul „Noroc cu laptele” (spectacol în limba maghiară), pus în scenă de Teatrul „Csiky Gergely” din Timișoara. Cinema Dacia va găzdui de la ora 10 spectacolul „Muzicanții din Bremen” (spectacol în limba maghiară), al Teatrului pentru Copii şi Tineret „Ariel” din Târgu Mureş. La Turnul Croitorilor va avea loc de la ora 15 „Care este granița între păpușă și păpușar” – dezbatere condusă de Szentirmai László (în limba maghiară). Artiști de la Sofie Krog Teater din Danemarca vor prezenta de la ora 18 spectacolul în limba engleză „The House”, pe scena Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca.

Penultima zi de festival, joi, 20 octombrie, va începe cu piesa „Copacul” (specatcol în limba maghiară), prezentat de Trupa „Lilliput” din Oradea, de la orele 10 și 11.30 la Teatrul de Păpuși „Puck”. Tot de la orele 10 și 11.30 se va juca „Cenușăreasa”, spectacol pus în scenă de Teatrul „Gulliver” din Galați, la Casa de Cultură a Studenților (CCS) din Cluj-Napoca. Cinema „Dacia” din Mănăștur va găzdui de la ora 10 spectacolul „Ridichea uriașă”, al artiștilor de la Teatrul „Așchiuță” din Pitești. Artiștii de la Mini Teater Ljubliana, din Slovenia vor prezenta de la ora 18 spectacolul „Albă ca zăpada” (în limba engleză), la Teatrul „Puck” din Cluj-Napoca.

Vineri, 21 octombrie, Teatrul de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia va juca „Povestea lui Muck cel Mic” la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, de la orele 9.30 și 11.30. De la ora 10, echipa de la Teatrul „Ciufulici” din Ploiești va juca pe scena Teatrului „Puck” spectacolul „Prințesa Mecanică”. Ultima reprezentație din cadrul festivalului va fi cea a spectacolului „Metamorfoze”, prezentat de Teatrul „Arlechino” din Brașov pe scena Teatrului de Păpuși „Puck”. Tot aici va avea loc de la ora 19 conferința susținută de Slobodan Markovic, directorul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii din Subotica, Serbia – președintele juriului, iar de la ora 20 este programată ceremonia de decernare a premiilor acestei ediții a Festivalului Internațional de Păpuși și Marionete „Puck”.

 Papusi

 

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. De asemenea, din 2006 a fost lansat programul Nocturne cu spectacole adresate adulţilor. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului.

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL AL TEATRELOR DE PĂPUŞI ŞI MARIONETE „PUCK” – EDIŢIA  A 15-a

17 – 21 octombrie 2016

 

LUNI 17 OCTOMBRIE

Ora 10, 11.30 – TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE ȘI VIAȚĂ FĂRĂ DE MOARTE – Teatrul „Merlin” Timișoara – la CASA DE CULTURĂ  A  STUDENŢILOR

Ora 9.30, 11.30  – STAN BOLOVAN – Teatrul „Regina Maria”, Trupa „Arcadia” Oradea –  la TEATRUL  DE PĂPUŞI „PUCK”

Ora 10, 11.30  – MIMORÓZART – Teatrul de Păpuşi „Puck” – la ZUG.zone – spectacol  nonverbal

Ora 10 – CÂNTĂ, GREIERE! Teatrul Municipal de Păpuşi „Guguţă” Chişinău, Republica  Moldova – la CINEMA „DACIA” MĂNĂȘTUR

Ora 18 – EVER AFTER – Teatrul Municipal Baia Mare – la CINEMA „DACIA” MĂNĂȘTUR

 

MARŢI 18 OCTOMBRIE

Ora  9.30, 12 – OMUL DE ZĂPADĂ CARE VOIA SĂ ÎNTÂLNEASCĂ SOARELE – Teatrul „Ţăndărică” București – la TEATRUL  NAŢIONAL  „LUCIAN BLAGA”

Ora 9.30, 11.30 – CRĂIASA ZĂPEZII – Teatrul pentru Copii şi Tineret „Ariel” Tg. Mureş – la ACADEMIA DE MUZICĂ „GHEORGHE DIMA”

Ora 10 – CRĂIASA ZĂPEZII – AnimaArt – la TEATRUL  DE PĂPUŞI „PUCK”

Ora 10 – FRUMOASA DIN PĂDUREA ADORMITĂ – Teatrul de Păpuşi „Puck” – la CINEMA „DACIA” MĂNĂȘTUR

Ora 11 – VĂ ROG SĂ MĂ SALVAȚI! – Teatrul  „Vojtina” Debrecen, Ungaria – la OPERA MAGHIARĂ – spectacol în limba maghiară

Ora 18 – CUM POȚI SĂ FACI TOTUL DIN NIMIC – Compania Kvam St. Petersburg, Rusia – la TEATRUL  DE PĂPUŞI „PUCK” – spectacol nonverbal

 

MIERCURI 19 OCTOMBRIE

Ora 9.30, 11.30 – MICA SIRENĂ – Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluțul de mare” Constanța – la TEATRUL  NAŢIONAL „LUCIAN BLAGA”

Ora 10, 12 – NOROC CU LAPTELE – Teatrul „Csiky Gergely” Timișoara – la TEATRUL  DE PĂPUŞI „PUCK”- spectacol în limba maghiară

Ora 10 – MUZICANȚII DIN BREMEN – Teatrul pentru Copii şi Tineret „Ariel” Tg. Mureş – la CINEMA „DACIA” MĂNĂȘTUR – spectacol în limba maghiară

Ora 15 – Care este granița între păpușă și păpușar– dezbatere condusă de dr. Szentirmai László (în limba maghiară) – la Turnul Croitorilor

Ora 18 – THE HOUSE – Sofie Krog Teater, Danemarca – la TEATRUL  DE PĂPUŞI „PUCK” – spectacol în limba engleză

 

JOI 20 OCTOMBRIE

Ora 10 , 11.30 –  COPACUL – Trupa „Lilliput” Oradea  – la TEATRUL DE PĂPUŞI „PUCK” – spectacol în limba maghiară

Ora 10, 11.30 – CENUȘĂREASA – Teatrul „Gulliver” Galați – la CASA DE CULTURĂ  A  STUDENŢILOR

Ora 10 – RIDICHEA URIAȘĂ – Teatrul „Așchiuță” Pitești – la CINEMA „DACIA” MĂNĂȘTUR

Ora 18 – ALBĂ CA ZĂPADA – Mini Teater Ljubliana, Slovenia – la TEATRUL  DE PĂPUŞI „PUCK” – spectacol în limba engleză

 

VINERI 21 OCTOMBRIE

Ora 9.30, 11.30 – POVESTEA LUI MUCK CEL MIC – Teatrul de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia – la ACADEMIA DE MUZICĂ „GHEORGHE DIMA”

Ora 10 – PRINȚESA MECANICĂ – Teatrul „Ciufulici” Ploiești – la TEATRUL  DE PĂPUŞI „PUCK”

Ora 17 – METAMORFOZE – Teatrul „Arlechino” Brașov – la TEATRUL  DE PĂPUŞI „PUCK”

 

Ora 19 – Conferința susținută de Slobodan Markovic, directorul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii din Subotica, Serbia – președintele juriului – la Teatrul Puck

Ora 20 – Decernarea premiilor – la Teatrul Puck

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.