Ziua Mondială a Artei. Ministrul Culturii: Vă îndemn să mergeţi la teatru, la cinema, să admiraţi moştenirea lăsată de artişti în muzee

Actualitate Vizual

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, îndeamnă publicul să celebreze Ziua Mondială a Artei, mergând la teatru, la cinema sau în muzee, pentru a admira moştenirea lăsată în urmă de artişti.

„Chiar dacă în ultimii doi ani pandemia COVID-19 a aruncat multe instituţii culturale în incertitudine şi haos, din fericire, acum, sectorul cultural revine la viaţă. Este important să facem tot ce putem pentru a-l reconstrui împreună, în fiecare zi. Vă îndemn ca de Ziua Mondială a Artei să mergeţi la teatru, la cinema sau să admiraţi moştenirea lăsată în urmă de artişti în muzeele din oraşele în care locuiţi. ‘Scopul artei este acela de a spăla, de pe sufletele noastre, praful vieţii de zi cu zi’, rostea atât de simplu marele Pablo Picasso, un adevăr atât de profund. Să fim aşadar recunoscători, cum poate nu am fost înainte, de ceea ce ne oferă Arta în toate formele ei. La mulţi ani celei care ne hrăneşte rădăcinile culturale şi identitatea naţională, reprezentând sensul profund al tuturor lucrurilor – Arta!”, a scris ministrul Romaşcanu, vineri, într-o postare pe Facebook.

În fiecare an, la 15 aprilie, întreaga lume recunoaşte imensa contribuţie a artiştilor la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii sărbătorind Ziua Mondială a Artei. Această dată a fost aleasă, în mod simbolic, în memoria unui artist complet: sculptorul, pictorul, arhitectul şi inventatorul Leonardo da Vinci (15 aprilie 1452 – 2 mai 1519).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *