Ziua Internațională a Cititului Împreună. Evenimente aniversare la Cluj-Napoca

Carte Esenţial

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj se alătură și în acest an evenimentului național dedicat Zilei Internaționale a Cititului Împreună, sărbătorită în 7 februarie 2024, printr-o serie de activități de lectură cu voce tare, atât la sediul central al bibliotecii, cât și la filialele sale.

Programul activităților este disponibil aici.

Anual, milioane de oameni din peste 100 de țări citesc împreună, sărbătorind World Read Aloud Day, evenimentul internațional fiind organizat de către Lit World, începând din anul 2010, cu scopul de a sărbători puterea lecturii cu voce tare de a crea comunități și de a împărtăși povești, dar și pentru a susține literația ca drept uman fundamental (https://www.litworld.org/learn-more-about-wrad). Citim Împreună România este grupul care coordonează evenimentul ZICI la nivel național, începând din anul 2017, tema din acest an concentrându-se asupra benzilor desenate.

Ziua Internațională a Cititului Împreună este un eveniment dedicat tuturor vârstelor, de aceea vă invităm să vă bucurați de beneficiile lecturii cu voce tare, iar dacă doriți să sărbătoriți citind benzi desenate, vă invităm să alegeți din cele pregătite în cadrul expoziției din foaierul bibliotecituii, Calea Dorobanților nr. 104, parter!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *