Volumul fostului jurnalist clujean Francisc Nona va fi lansat la Cluj-Napoca

Carte

Primul volum al cărții fostului jurnalist clujean Francisc Nona, emigrat în Noua Zeelandă, unde s-a stins din viață în mod tragic, va fi lansat în 19 ianuarie, ora 19,00, la Cluj-Napoca, de editura Eikon, la Pizzerie New Croco, de pe strada Victor Babeș.

Editura a anunțat că toți colegii de presă și prietenii care l-au cunoscut sunt așteptați, ca un ultim omagiu adus lui ”Feri” Nona. 

Francisc Nona a fost secretar de redacție la cotidianul Știrea apoi Mesagerul Transilvan, apoi, după acestuia, în anul 2000, corespondent de presă centrală. Ulterior acesta a emigrat în Noua Zeelandă alături de soția sa, care a fost la rândul ei ziaristă la Știrea și Mesagerul Transilvan.

Francisc Nona a absolvit Facultatea de Jurnalism a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, și apoi, în Noua Zeelandă, a urmat cursurile Facultății de Literatură Engleză la Universitatea din Auckland. A predat ca lector universitar și a fost cercetător la Unitec Institute of Technology, cel mai mare institut de tehnologie din Auckland.

În urmă cu 6 ani, Nona a decedat în urma unui infarct care i-a șocat pe cei care l-au cunoscut.

Volumul lansat de editura Eikon reprezintă un omagiu adus acestui ziarist de calibru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *