VIDEO. Membri Nirvana, Soundgarden şi Pearl Jam au lansat un album surpriză

Categorii: Actualitate, Cooltura
Etichete: Muzica, Rock

Membri ai formaţiilor Nirvana, Pearl Jam şi Soundgarden aduc un omagiu rock-ului cu un album lansat marţi. Reuniţi sub numele de 3rd Secret, trupa grunge a dezvăluit albumul produs de Jack Endino, care a colaborat deja cu formaţia lui Kurt Cobain. Cele 11 titluri sunt disponibile pe reţelele de streaming.

Sub numele de scenă de 3rd Secret, Krist Novoselic, basist al formaţiei Nirvana, Kim Thayil, chitarist la Soundgarden, şi Matt Cameron, bterist la Pearl Jam – şi în trecut la Soundgarden – şi-au prezentat primul album. 

Bubba Dupree, fost chitarist al grupului Void, completează componenţa. Pentur voci, 3rd Secret s-a dotat cu Jillian Raye şi Jennifer Johnson, ambii de la Giants in the Trees, fondat de Krist Novoselic.

Potrivit NME, fostul basist Nirvana a vorbit despre proiect în februarie pe Twitter. „Sunt foarte ocupat să încerc să termin un album. Dar este un secret, aşa că nu spune nimănui”, a scris el într-o postare acum ştearsă.

Albumul „3rd Secret” are unsprezece piese, înregistrate în trei sesiuni şi produse de Jack Endino. Inginerul de sunet a fost deja prezent pe albumul „Bleach” al Nirvana, precum şi pe majoritatea pieselor de pe „Incesticide”. Cu câteva zile înainte de lansarea surpriză a „3rd Secret”, trupa grunge a concertat la Muzeul Culturii Pop din Seattle, locul de naştere al grunge-ului.

După cum menţionează 3rd Secret pe site, albumul este disponibil pe YouTube şi pe platformele muzicale, cu excepţia Apple Music. „Vă rugăm să aveţi răbdare pentru că albumul a fost descărcat sâmbătă seara şi are nevoie de timp pentru a ajunge pe platformele de streaming”, precizează grupul. În prezent, nu există planuri de a lansa o versiune fizică a discului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.