VIDEO Documentarul ”Ieşirea trenurilor din gară” – premieră în cinematografele din România pe 18 iunie

Categorii: A 7-a, Actualitate
Etichete: radu jude

Lungmetrajul documentar ”Ieşirea trenurilor din gară”, regizat de Radu Jude şi istoricul Adrian Cioflâncă, va avea premiera în cinematografele din România pe 18 iunie, informează un comunicat transmis AGERPRES.
 

„Ieşirea trenurilor din gară” este un film de montaj compus în întregime din fotografii de arhivă şi documente referitoare la Pogromul de la Iaşi din iunie 1941. Prima parte a filmului e alcătuită din fotografii ale victimelor, însoţite pe coloana sonoră de declaraţii şi mărturii despre soarta lor. Partea a doua, mai scurtă, reprezintă un montaj din fotografii realizate în timpul Pogromului, unele dintre ele inedite.
 

Lansarea documentarului va marca cei 80 de ani de la Pogromul de la Iaşi, unul dintre cele mai violente masacre din istoria evreilor din România, se arată în comunicat.

Filmul va avea avanpremiera la Iaşi, în cadrul Moldova Film Festival (2-6 iunie), fiind proiectat în secţiunea Contemporary Masters. Evenimentul este programat pe 5 iunie, de la ora 19,00, la Cub TNI, şi se va desfăşura în prezenţa regizorului Adrian Cioflâncă.

Scenariul şi regia sunt semnate de Radu Jude şi Adrian Cioflâncă, sunetul este realizat de Dana Bunescu, iar montajul de Cătălin Cristuţiu. Producători sunt Ada Solomon, Carla Fotea şi Radu Jude, iar producător asociat este Adrian Cioflâncă.

Documentarul, care a avut premiera mondială în 2020, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, unde a fost selectat în secţiunea competiţională Forum, va fi distribuit de microMULTILATERAL cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

„Ieşirea trenurilor din gară” este o producţie microFILM şi nomada.solo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *