VIDEO Ce filme recomandă selecționerul Mihai Chirilov la TIFF 2018

A 7-a Actualitate

TIFF 2018 vine cu un val de filme, ca în fiecare an. Peste 200 de filme din 51 de țări, cinci premiere mondiale în cadrul Zilelor filmului românesc si două premiere naționale. 

La Cluj va fi proiectată de două ori și controversata peliculă „Nu mă atinge-mă” de Adina Pintilie, Ursul de Aur la Berlin Festival în acest an. Regizoarea vine la Cluj cu o parte din echipa filmului, a spus directorul TIFF, Tudor Giurgiu,  pentru site.

Iată și spotul TIFF 2018:

Anul acesta nu se vor proiecta filme la Cercul Militar, acesta este în renovare,  și Cinema Arta, care nu e refăcut dar se vor face proiecții la Urania, la Arkhai Park Vlaha, pe malul Someșului și la cinematografele din Cluj. Documentarul România Neîmblânzită, care a înregistrat 50.000 de spectatori deja,  va fi proiectat de Cinemobil in cadrul TIFF în cinci locuri din mediul rural.

S-au scumpit biletele!

Biletele se vând prin rețeaua online Eventbook anul acesta.

Organizatorii îndeamnă publicul să-și cumpere bilete din timp, mai ales că sunt unele evenimente cu locuri limitate, cum ar fi FilmFood, sau Seara teleormăneană cu Moromeții la clubul Form Space.

Prețurile la bilete sunt următoarele:

Bilete cu cumpărare în avans:  12 lei

 In ziua filmului:  14 lei

Elevi, student, pensionari : 10 lei

Abonamente: 350 și 700 lei.

Firme controversate la TIFF. Ce recomandă selecționerul Mihai Chirilov:

Mihai Chirilov a făcut o serie de recomandări despre filmele cele mai șocante din secțiunile TIFF, filme rusești, filmele din secțiunea Politic corect/incorect și altele. Puteți în filmarea de mai jos să ascultați recomandările celui care face selecția la festival:

 

Ce spune Chirilov despre filmul „Touch Me Not-Nu mă atinge-mă”?

Întrebat ce spune despre controversatul film al regizoarei Adina Popescu, „Touch Me Not-Nu mă atinge-mă” premiat cu Ursul de Aur la Berlin anul acesta, el a lăudat pelicula spunând că e un film puternic, care va stârni valuri, că în ciuda unor imagini, secvențe mai dure, cu sexualitate  etc, la final ai senzația că ai văzut un film extraordinar. 

„S-au scris multe prostii, comentarii aberante publicate în presa româneascp,  mai ales scrise de mulți care nu l-au văzut. E un film care va divizia publicul, nu e făcut pentru unanimități, ăsta e rolul cinematografului. Nu e atât de șocant pe cât vă imaginați, are o candoare și o emoție extraordinare, atinge o puritate incredibilă. Sigur există pasaje, incursiuni extreme, în zona bondaje, întunecată berlineză, dar nu se rezumă la asta nici pe departe. E foarte bun”, a spus Chirilov.

Filmul va rula în Competiția TIFF.

Ce a spus Chirilov pe larg despre Touch Me Not-Nu mă atinge-mă în filmarea de mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *