Artiști din Mexic, Anglia, Maramureș și Călata în șură, la Mera World Music Festival

Cooltura

Formații și muzicieni de succes din Mexic și Anglia, dar și din Ungaria și din diverse zone ale României vor concerta la Mera World Music Festival, care va avea loc între 2 și 5 august 2018 în satul Mera, aflat la doar 13 kilometri de Cluj-Napoca.

Formațiile și muzicienii a căror participare la a treia ediție a festivalului este confirmată sunt Guajiro Calentano din Mexic, care s-a bucurat de mare succes la ediția trecută a festivalului, trupa Happy Beigel Klezmer din Anglia, longeviva formație clujeană de etno-blues Nightlosers, Nadara Transylvanian Gypsy Band, din Ceuaș, Mureș, Grupul Iza din Maramureș, Ferenczi György și Rackajam din Ungaria, precum și spectacolul de gală Fölszállott a páva/Păunul și-a luat zborul. Zilnic, concertele vor fi urmate de seri tradiționale de dans și de jam session-uri cu artiștii invitați la festival care vor cânta alături de muzicieni din Călata, Palatca și din Ceuaș, Mureș, iar gazdă va fi formația Erdőfű din Ungaria.

 

Photo: Bethlendi Tamás https://www.facebook.com/bitsphoto

Selecții din muzica celor care vor urca pe scenă la Mera o găsiți pe canalul oficial de Youtube al festivalului.

Concertele de seară vor avea loc într-o șură aflată în gospodăria Szarka, așa cum este cunoscută pe plan local. Atât în cadrul gospodăriei, cât și în afara acesteia, cei care vor veni la Mera vor putea să se bucure de o mulțime de alte activități în afară de concertele din șură. Astfel,  într-o livadă aflată în apropiere va fi instalată o zonă de relaxare cu hamace, copiii vor avea parte de activități concepute special pentru ei – inclusiv două concerte adresate lor, vor exista și proiecții de film în aer liber, iar la Muzeul Bivolilor din sat va avea loc un târg gastronomic al producătorilor din Țara Călatei, unde doritorii vor putea să savureze delicatese diverse. Mai mult, biserica reformată din sat va fi gazda unor concerte, pentru prima dată cu ocazia ediției din acest an. De asemenea, cei interesați de viața de zi cu zi a Țării Călatei și de activități specifice precum creșterea bivolilor vor putea vizita expoziții și lua parte la prezentări tematice.

Programul complet al concertelor și al evenimentelor conexe va fi disponibil în cursul lunii iunie. Informații, noutăți, fotografii și conținut video găsiți pe pagina de Facebook a festivalului: Mera World Music Festival – în limbile română și engleză, respectiv Méra Világzenei Csűrfesztivál – în limba maghiară. Începând din luna iunie, informații vor fi disponibile și pe websiteul oficial al festivalului, www.meraworldmusic.ro.

“Festivalul Mera World Music este un eveniment relaxant, prietenos cu publicul său, prietenos cu mediul înconjurător. Este un eveniment unde te poți distra, poți dansa și, în același timp, te poți regăsi în liniște și în tihnă, departe de zgomotul și de agitația orașului. Unul din secretele atmosferei speciale ale festivalului este faptul că își propune să rămână mic, intim. De aceea, capacitatea de primire este limitată la 1.000 de participanți pe zi”, detaliază Bethlendi András, co-organizator și fondator al  festivalului.

Abonamente pentru cele patru zile de festival pot fi achiziționate la prețul promoțional de 79 de lei doar până în 31 mai accesând www.meraworldmusic.ro. După această dată, prețul va crește la 99 lei, respectiv la 119 lei, din 23 iulie. Bilete de o zi la festival vor fi disponibile începând cu 1 iunie, la prețul de 29 de lei, preț care va crește la 49 de lei începând cu 23 iulie.

Copiii cu vârsta mai mică de 14 ani vor avea acces la festival pe baza unui bon de consumație de 10 lei/zi.

Satul Mera se află la doar 13 kilometri de Cluj-Napoca, pe teritoriul comunei Baciu. La Mera se poate ajunge cu ușurință cu microbusele festivalului (informațiile complete despre transport vor fi disponibile în luna iulie), cu autobusul, cu trenul, cu mașina sau chiar și cu bicicleta.

Pentru cei care doresc să stea în sat peste noapte, localnicii își deschid porțile și în acest an și oferă atât camere, cât și locuri de campare. Pentru rezervări și informații suplimentare doritorii sunt rugați să scrie un e-mail la camping@maraworldmusic.com.

Mera e parte integrantă din Țara Călatei, o regiune care include 42 de localități. Atât Mera, cât și regiunea sunt caracterizate de diversitatea culturală oferită de conviețuirea românilor, maghiarilor și romilor. Țara Călatei este cunoscută în întreaga lume pentru costumele sale populare, muzica tradițională și arhitectura specială – porțile spectaculoase sunt doar un exemplu. În Mera, moștenirea culturală, inclusiv muzica și dansul tradiționale, este o parte importantă din viața de zi cu zi a oamenilor.

Festivalul Mera World Music este susținut de Administraţia Fondului Cultural Naţional, Fondul Național Cultural al Ungariei (NKA), Fondul Bethlen Gábor, Ministerul Resurselor Umane din Ungaria, Fundația Communitas. Partenerul principal profesional al festivalului este Casa Tradițiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *